2010 İstanbul Beslenme Ve Sağlık Araştırması Sonuçlandı - Son Dakika
Güncel

2010 İstanbul Beslenme Ve Sağlık Araştırması Sonuçlandı

2010 İstanbul Beslenme Ve Sağlık Araştırması Sonuçlandı

İstanbul'da 07.06.2010 ve 31.07.2010 Tarihleri Arasında Yapılan "2010 İstanbul Beslenme ve Sağlık Araştırması" Sonuçları İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve İstanbul Valisi Yardımcısı Kazım Tekin'in de Katıldığı Törenle Açıklandı.

22.09.2010 03:29

İstanbul'da 07.06.2010 ve 31.07.2010 tarihleri arasında yapılan "2010 İstanbul Beslenme ve Sağlık Araştırması" sonuçları İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu ve İstanbul Valisi Yardımcısı Kazım Tekin'in de katıldığı törenle açıklandı.

"HALKIN GELİR DURUMU ARTTIKÇA, OBEZİTE ARTIYOR"

Törende sonuçlar hakkında konuşma yapan Dokucu, araştırmanın 81 ilde hemzamanlı olarak yapıldığını belirtti. Bu araştırmanın beş senede bir yapılan bilimsel bir araştırma olduğunu ifade eden Dokucu, amaçlarının yanlış beslenmeden kaynaklanan olumsuz etkileri azaltmak ya da ortadan kaldırabilmek olduğunun altını çizdi. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) eşgüdümünde ve dokuzar kişilik beş ekiple gerçekleştirilen araştırmada dengeli beslenmesi gereken; örneğin çocuk, yaşlı, bebek ve gebelerin; nasıl beslenmesi gerektiği ve beslenmenin sağlık üzerindeki etkileri üzerinde de durulduğunu anlatan Dokucu, 2040 hanede gerçekleştirilmesi öngörülen ancak 1148 hanede yapılabilen araştırmada örneklerin yüzde 56'sına ulaştıklarını ve başarılı bir çalışma geçirdiklerini vurguladı. Dokucu, araştırma sırasında zaman zaman karşılaştıkları zorluklar olduğunu da sözlerine ekledi. Obezitenin Türkiye'de ciddi bir sorun haline geldiğini ve kadınlarda yüzde 40'a, erkeklerde ise yüzde 22'ye ulaştığını anlatan Dokucu, Sağlık Bakanlığı tarafından konuyla ilgili eylem planı belirlendiğini açıkladı. Dokucu, "Halkın gelir durumu arttıkça, obezite artıyor. Zenginleşmenin bir işareti de obezitedir. Gelir arttıkça farklı gıdalara yönelebiliyorlar, bunların da enerjisi yüksek olunca obezite oluşuyor. Amerika, buna en iyi örnek" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda araştırmayı yapan İstanbul Sağlık Müdürlüğü ekiplerine takdirname verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2010 İstanbul Beslenme Ve Sağlık Araştırması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement