2 Ayda 190 Yangına Müdahale Ettiler - Son Dakika
Güncel

2 Ayda 190 Yangına Müdahale Ettiler

2 Ayda 190 Yangına Müdahale Ettiler

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, kentte son 2 ayda 190 yangına müdahale etti.110 personeliyle Karadeniz'in en donanımlı ve büyük ekibine sahip olduklarını belirten İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce, "Sadece yangın değil, arama kurtarma,"...

27.02.2013 11:12

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, kentte son 2 ayda 190 yangına müdahale etti. 110 personeliyle Karadeniz'in en donanımlı ve büyük ekibine sahip olduklarını belirten İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce, "Sadece yangın değil, arama kurtarma, boğulma gibi vakalarda da itfaiye ekibi olarak hizmet veriyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hasan İnce, Samsun İtfaiyesi'nin sadece Karadeniz'in değil, Türkiye'nin sayılı teşkilatlarından biri olduğunu söyledi. Araç, gereç ve tesis binası konusunda çok iyi durumda olduklarını vurgulayan İnce, "Yangına çıkışlarımız yıllardan bu yana aynı. Hatta Türkiye'de dereceye girmiş bir itfaiyeyiz. Biz yangın ihbarını aldığımızda 30 saniye içerisinde araçlarımız hareket etmek zorunda. Çünkü biz yangın çıktığında zamanla yarışıyoruz. Yangının yayılma süresi 4-5 dakika. Bu süre içerisinde yangına müdahale etmek zorundayız. Eğer biz buradan gerekli zamanda çıkmaz ve gecikme olursa yangın yayılır. Bu da söndürmemizi güçleştirir, maddi kayıpların büyümesini, hatta can kayıplarının da yaşanmasına neden olabilir" dedi.

Yakın illerden de gerektiği zamanlarda takviye istendiğini belirten Hasan İnce, "Biz itfaiyeciler bu konuda birbirimize yardımcı olmalıyız. Çünkü yangın olayı başka hiçbir şeye benzemez. Sinop, Ordu, Amasya gibi çevre illerde ve ilçelerde büyük yangın varsa o bölgelere destek olmak zorundayız" diye konuştu.

Artık insanların bilinçlendiğini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Hasan İnce, "2011 yılında yangın sayısı fazlaydı. Ama 2012 yılında bu sayı biraz daha düştü. Bizler binaların ve yeni iş yerlerinin projelerine bakıp yangın sistemi oluşturuyoruz. Televizyon ve gazetelerde sürekli yayınlar yaparak insanlarımızın bilinçlenmesini sağlamaya gayret gösteriyoruz" dedi.

Kentte 2013 yılının ilk 2 ayında 190 yangın çıktığını belirten Hasan İnce, "Bunlara gerekli müdahaleler zamanında yapılmış ve can kaybı yaşanmamıştır. Bizim 24 saat çalışan ekibimiz var. Araçlarımız son teknolojiye uygun ve Avrupa'dan gelen araçlar. Personelimiz de eğitimli kişilerden oluşuyor. Personelimiz ve araç gereçlerimiz teknolojiye uygun şekilde çalışmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İnce, şunları kaydetti:

"110 personelle geceli gündüzlü, 24 saat vardiyalı görev yapıyoruz. 2012 yılında Samsun ve ilçelerinde 759 yangın olayı meydana geldi. Bunları ise 160 daire, 90 baca, 52 araç, 45 elektrik kaynaklı, 60 sigara ve yanıcı madde, 75 orman yangını, 10 çöp ve anız, 267 de diğer küçük çaplı yangınlar oluşturuyor." - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2 Ayda 190 Yangına Müdahale Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement