19. Dede Korkut Şölenleri Yayla Şenliği İle Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

19. Dede Korkut Şölenleri Yayla Şenliği İle Sona Erdi

19. Dede Korkut Şölenleri Yayla Şenliği İle Sona Erdi

Bu yıl 19.Düzenlenen Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri Aydıntepe yaylasındaki yayla etkinlikleri ile sona erdi.

12.07.2013 11:35  Güncelleme: 11:36

Belediye Başkanı Hacı Ali POLAT'ın açılış konuşması ve çeşitli halkoyunları ile başlayan yayla şenliklerinde Bayburtlu sanatçılar Umut GÜLER, Kenan KOMAN ve Musa KÜÇÜK'ün söylediği türküler eşliğinde çekilen halaylarla renkli görüntüler yaşandı.

Program akışı içerisinde Musa KÜÇÜK seslendirdiği güzel türkülerde Valimiz Sayın Hasan İPEK ve Belediye Başkanı Hacı Ali POLAT ile birlikte düet yaptı.

Yayla şenliklerine renk katan sanatçıları katkılarından dolayı plaket veren Valimiz Sayın Hasan İPEK;

"Musa KÜÇÜK kardeşimi Bayburt'ta gerçekten bir haftadır sağ olsun her yerde koşturuyor. Ağzına sağlık daha iyi yerlere gelecek Bayburt olarak bizi gururlandırıyor, Kendisine teşekkür ediyorum bu plaketi büyük bir memnuniyet ve sevinçle kendisine veriyorum.

İki yıldan beri ben Bayburt'ta görev yapıyorum, bu yayalarla ilgili çok ciddi çalışmalarımız var onları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Trabzon'dan, Gümüşhane'den ve Rize'den bizim yayla yollarımızı kullananlardan memnuniyetlerini duyuyorum ve gerçekten biz yayla yollarımız ile ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Biz Trabzonlu, Oflu, Araklı arkadaşlarımızın Bayburt'un yaylalarını kullanmalarından çok mutluyuz onları Bayburt'ta görmekten çok mutluyuz. Onları bizim yaylalarımız şenlendiriyorlar ve bizde onların yollarını diğer ihtiyaçlarını gidermek için Bayburt Valiliği olarak ve hükümetimiz olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz.

Kalkınma Bakanlığı tarafından bu yıl 900 Km'lik yayla yollarının bir birleriyle birleştirilmesi ile ilgili büyük bir proje başladı. Yani yayla yollarımıza Samsun'dan girdiğiniz zaman Artvin'den çıkacaksınız. Bununla ilgili çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz, bunun 29 Km'lik bölümü de Bayburt sınırları içerisinde biz hemen hemen Bayburt sınırları içerisindeki bu yolların stabilize ve yol açma çalışmalarını bitirdik. İnşallah bu yaz bu yolların yanındaki su kanallarını da bitireceğiz. Ama önümüzdeki yıllarda bunların kaplamasını da yapmayı düşünüyoruz, nasıl bir kaplama yaparız diye bununla ilgili birkaç örneği ise ilerideki göletin yanı başında bulunan gölet evinin çevresini taşlarla döşedik inşallah bu yayla yollarımızı da taşlarla kaplayacağız. İleride gölet evinin çevresini gezmenizi ve bu konudaki firiklerinizi öğrenmek istiyoruz. Sizlerin bu konudaki fikirleri bizim için çok önemli. Bizler sizlerin yaylalarımızda çok daha mutlu olabilmeniz için önümüzdeki yıllarda yayla turizmimizin daha gelişmiş bir şekilde göreceğinize inanıyorum ve çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Yayla turizmini daha da gelişmiş bir şekilde olacağınızı önümüzdeki yıllarda kesinlikle olacağını inanıyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum hoş geldiniz sefalar getirdiniz." Diyerek konuşmalarını tamamladı.

Programın ilerleyen bölümlerinde Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Mustafa KÜÇÜK bir birinden güzel türkülerini seslendirdi.

19. Uluslararası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri Aydıntepe yaylasında yapılan yayla şenliklerinde ikinci kez Aydıntepe Belediye Başkanı Orhan ERASLAN'ın yayla beyi seçilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 19. Dede Korkut Şölenleri Yayla Şenliği İle Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement