18 Yaşını Doldurmadan Ehliyet Aldılar - Son Dakika
Güncel

18 Yaşını Doldurmadan Ehliyet Aldılar

18 Yaşını Doldurmadan Ehliyet Aldılar

Giresun Sevinç-Mehmet Ekizoğlu Anaokulu'nun pilot okul olarak seçildiği "Trafiği Seviyorum Erkenden Öğreniyorum" projesi kapsamında bugün 116 Anaokulu öğrencisine çocuk ehliyeti ve trafik sorumluluk sertifikası verildi.

29.05.2013 18:18

Giresun Sevinç-Mehmet Ekizoğlu Anaokulu'nun pilot okul olarak seçildiği "Trafiği Seviyorum Erkenden Öğreniyorum" projesi kapsamında bugün 116 Anaokulu öğrencisine çocuk ehliyeti ve trafik sorumluluk sertifikası verildi.

Sevinç-Mehmet Ekizoğlu Anaokulu'nda yapılan sertifika törenine Giresun Valisi Dursun Ali Şahin,Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak,Giresun il Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt,öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Vali Dursun Ali Şahin, "Her şey küçükken olur.dil öğrenmekte öyledir.Ben İngiltere'de bulunduğum dönemde bir kaza atlattım.Biz burada önce sağa sonra sola bakıyoruz ama orda arabalarda direksiyon sol tarafta olduğu için yola da ters o yüzden orda büyük bir kazadan kurtuldum" dedi.

Vali şahin, "Okulumuzda ki bu eğitim pisti çok güzel. Çocuklarımız burada trafik ile ilgili her şeyi öğreniyor.bu pist'ten merkez de ki 3 ana okulumuza da yapacağız. Trafiğe ve kurallarına ne kadar çok uyarsan o kadar çok senin lehinedir. Ben haklıyım müessesesinin geçerli olmadığı bir yer vardır o da trafiktir. Ben haklıyım dersin ama sonra elvada dünya dersin, hoş geldin öbür dünya derler sana. Trafikte ben haklıyım sözü yerine ben haksızım dersen biraz daha yaşamanı garanti etmiş olursun. Bu pistin ve çocuklarımızın aldığı ehliyet ile sertifikalarının hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Vali Dursun Ali Şahin, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Trafiği Seviyorum Erkenden Öğreniyorum" projesi kapsamındaki eğitimlerinin sonunda anaokulu öğrencilerine ehliyet ve sertifikalarını verdiler.

Sertifika töreninin ardından minik öğrencilerin trafik pistindeki almış oldukları karşıdan karşıya geçme ve bir arabanın yaya'ya çarpması sonrasında yapılması gerekenleri içeren eğitimleri bir gösteri ile sunarak tören sona erdi.

"Trafiği Seviyorum Erkenden Öğreniyorum" projesi hakkında bilgi veren Sevinç-Mehmet Ekizoğlu Anaokulu Müdürü Tamer Uzuner, "Projemiz 60 ve 72 ay arasında ki çocuklarımızın trafik bilincini geliştirmek üzere uygulanmış bir proje.Çocuklarımız 21 hafta boyunca yaya yolcu,ilk yardım ve sürücü eğitimlerini alarak çocuk ehliyeti ve trafik sorumluluk sertifikası almaya hak kazandılar.Projemiz 4.Karayolları Trafik Sempozyumu'na da katılarak ulusal manada kendini kanıtlamış bir proje oldu.Sevinç-Mehmet Ekizoğlu Anaokulumuz koordinatörlüğünde 116 çocuğumuz bu sertifika ve ehliyeti almaya hak kazandılar" dedi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 18 Yaşını Doldurmadan Ehliyet Aldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement