18 Ayda 400 Milyon Doları Nasıl Kazandı! - Son Dakika
Güncel

18 Ayda 400 Milyon Doları Nasıl Kazandı!

18 Ayda 400 Milyon Doları Nasıl Kazandı!

Facebook'un 1 milyar dolara satın almaya karar verdiği Instagram'ın geliştiricisinin büyük başarısı.

10.04.2012 11:46  Güncelleme: 11:12

Sosyal ağların devi Facebook'un 1 milyar dolara satın almaya karar verdiği Instagram uygulamasını geliştiren Stanford Üniversitesi mezunu iki gencin başarısı için sadece 1,5 yıl yetti.

Instagram başarısını web sitesinde sayılarla özetleyerek, 30 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı bulunduğunu, günde ortalama 5 milyon olmak üzere 1 milyardan fazla fotoğrafın yayımlandığını, fotoğrafların saniyede 575 kez "beğenildiğini" ve fotoğraflara saniyede 81 kez yorum yapıldığını belirtti.

Cep telefonu ile fotoğraf çekebilme ve bunları, çoğunlukla "eski" bir görünüm vererek ve bir dizi filtre ile rötuş yaparak internete koyabilme imkanı tanıyan uygulama, ABD'nin prestijli Stanford Üniversitesi mezunu Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından geliştirildi.

Instagram'ı kurmadan önce 30 yaşından genç olan Systrom, Google'da iki yıl çalışmış ve Twitter kurucularıyla karşılaştığı Odeo'da da staj yapmıştı.

Mike Krieger da Microsoft'ta staj yaptı ve anında mesaj servisi Meebo'da çalıştı. 8 yıldır ABD'de yaşayan Brezilyalı Krieger, geçen Ocak'ta genç girişimcilere desteğini göstermek isteyen Michelle Obama tarafından Birliğin durumu konulu geleneksel başkanlık konuşmasına çağrılmıştı.

Systrom'un geçen Ocak'ta Instagram'ın sadece 6 çalışanı bulunduğu açıklamasından bu yana şirketin blogunda verilen ilanlara göre, şirkette şu an 14 kişi çalışıyor.

Merkezi San Francisco'da bulunan şirketin yatırımcıları arasında Facebook'un eski teknoloji direktörü ve arama motoru Quora'nın kurucularından Adam d'Angelo ile Twitter'ın Başkanı ve eş kurucusu Jack Dorsey gibi isimler bulunuyor.

TechCrunch ve All Things Digital gibi internet uzmanı web sitelerine göre, Instagram fotoğraf paylaşımı uygulaması büyük bir hızla değer kazandı.

HEPSİ MİLYONER OLDU

1 milyar dolarlık işlemin tamamlanmasının ardından Kevin Systrom yüzde 40 hisse karşılığı servetini 400 milyon dolara, Mike Krieger ise yüzde 10'luk hissesiyle servetini 100 milyon dolara çıkaracak. Yüzde 7'ye yakın hisseyi elinde bulunduran diğer 11 şirket çalışına da işe başlangıç tarihleri ve pozisyonlarına göre 70 milyon dolarlık serveti aralarında paylaşacak.

Facebook, 1 milyar dolar vererek 1 Instagram kullanıcısı başına 33 dolar ödemiş oluyor. 30 milyona aşan kullanıcısı bulunan Instagram, iPhone uygulamasının ardından geçen hafta çıkardığı Android uygulamasında da kısa sürede, 6 gün içinde 5 milyon kullanıcı sınırını aşmayı başardı.

İŞTE BAŞARISININ SIRRI

Instagram'ın sahibi Systrom'un 18 ayda nasıl 400 milyon dolar kazandığı sorusunun yanıtı: Akıllı telefonlar için doğru zamanda, doğru fikirle uygulama üretmek!

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Ayda 400 Milyon Doları Nasıl Kazandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement