15 Temmuz Darbe Girişimi Resim Sergisine Kosova'da Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Darbe Girişimi Resim Sergisine Kosova'da Yoğun İlgi

15 Temmuz Darbe Girişimi Resim Sergisine Kosova\'da Yoğun İlgi

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği'nin himayesi altında 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla Kosova'nın Prizren şehrinde açılan fotoğraf sergisine Kosovalılar yoğun ilgi gösterdi.

12.07.2017 12:13

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği'nin himayesi altında 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla Kosova'nın Prizren şehrinde açılan fotoğraf sergisine Kosovalılar yoğun ilgi gösterdi. 15 Temmuz gecesi ve sonrası AA'nın çektiği fotoğrafların yer aldığı sergi; Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin anısında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla açılan sergi de konuşan T.C Prizren Başkonsolosu Seşen Evcit, Türk milletine desteğini esirgemeyen Kosovalı soydaşlara teşekkür ederek, "Söz konusu darbe girişimi, toplumsal kademede birleştirici, bir tutkal misali her kesimden insanı aynı platform etrafına toplamayı başarmıştır dedi. Yunus Emre TKM Müdürü Mehmet Ülker de, 15 Temmuz gecesi hainlerin emellerine ulaşamadıklarını söyledi.

Albay Tavazar: Bizler onların akıttıkları kanlardan aldığımız güç ile mücadelemize, bıraktıkları yerden devam ediyoruz'

Kosova'da KFOR barış gücünde görevli olan çok sayıda Türk subayının kadıldığı sergideki anı defterini imzalayan Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Topçu Kurmay Albay M. İhsan Tavazar: 'Türk ulusunun tarihindeki en büyük ihanetin karşısında duran (tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olarak) bu büyük milletin her bir ferdini saygı ve minnetle selamlarım. Bizler onların akıttıkları kanlardan aldığımız güç ile mücadelemize, bıraktıkları yerden devam ediyoruz' ifadelerini kullandı. Sergide ayrıca 15 Temmuz darbe girişimini anlatan bir slayt gösterisi gelen davetlilere izletildi. Konuşmaların ardından davetliler 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sonrası çekilen fotoğraf sergisini gezdiler. Serginin 30 temmuz tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

Sergi detay

Mehmet ÜLKER - Yunus Emre TKM Müdürü

Selen EVCİT - T.C Prizren Başkonsolosu - Prizren

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Darbe Girişimi Resim Sergisine Kosova'da Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement