13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali Büyüledi - Son Dakika
Güncel

13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali Büyüledi

13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali Büyüledi

Uluslararası üne sahip Gitar Virtüözü Cem Duruöz'ün Anadolu'dan Dünya'ya adlı konseri, Bostonlu müzikseverleri büyüledi.

30.04.2014 07:06  Güncelleme: 08:38

Uluslararası üne sahip gitar virtüözü Cem Duruöz'ün "Anadolu'dan Dünya'ya" adlı konseri, Bostonlu müzikseverleri büyüledi.

13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali kapsamında düzenlenen konserde Duruöz, Arjantinli, İspanyol ve Venezuelalı bestecilerin yanı sıra Türkiye'den Bekir Küçükay, Koray Sazlı, Şerif Muhiddin Targan gibi Türk müziğinin ritmik ve makamsal zenginliğini yansıtan bestecilerin eserlerine de yer verdi. Cem Duruöz ayrıca düzenlenmelerini kendisinin yaptığı sirto ve türküleri seslendirdi. Dinleyiclerin büyük beğenisini kazanan konserde ünlü müzisyen iki kez bis yaptı.

Dünyanın en önemli müzik okullarından Juilliard'da Sharon Isbin ile de çalışan, master derecesini San Francisco Konservatuvarı'ndan alan Cem Duruöz, müzik kariyerine Türkiye'de yapılan Ulusal Gitar Yarışması'nda birincilik kazanarak başladı.

Kariyerine uluslararası bir sanatçı olarak devam eden Cem Duruöz'un konser verdiği ülkeler arasında Arjantin, Brezilya, Bolivya, Peru, Japonya, Fransa, Yunanistan, İspanya, İngiltere, Polonya, ve Meksika bulunuyor. ABD'nin Carnegie Hall gibi önemli konser salonlarında da başarılı konserler veren Cem Duruöz, halen Wesleyan Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapıyor ve bir yandan da dört kıtada resital ve konserler vermeye devam ediyor.

Boston Türk Film ve Müzik Festivali'nin kurucu direktörü Erkut Gömülü, Cem Duruöz, Aysegül Durakoğlu, Tahir Aydoğdu, Bilgin Canaz, Hakan Toker gibi dünya çapındaki müzisyenlerlerle Türk bestecilerini ve müziğinin seçkin örneklerini Boston'da dinleyicilerle buluşturmanın kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Bu konserle yaklaşık altı haftadır devam eden 13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali de sona ermiş oldu. Festival yetkilileri, Boston'da vizibilitesi yüksek mekanlarda yapılan festival süresince tanıtımlar ve etkinlikler aracılığıyla bu yıl tahminen 162 bin 500 kişiye ulaştıklarını ve festival programına gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduklarını söyledi.

Boston Türk Film ve Müzik Festivali'nin müzik programı 2006 yılından beri çağdaş Türk sanatçılarının çeşitli formlardaki özgün programlarını geniş bir yelpazede sunuyor ve Türk sanatçıları müzikseverlerle buluşturuyor. Festivalin film programı ise 2001 yılından beri her yıl Türk sinemasının seçkin örneklerini  Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nde sinemaseverlerin beğenisine sunuyor.

Festival  yöneticileri, bu yıl programda yer alan tüm  yönetmenlere, yapımcılara, sanatçılara, müzisyenlere ve festivalin ana sponsorları olarak başta Turkish Cultural Foundation (TCF), Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tanıtma Fonu ve Türk Hava Yolları'na vermiş oldukları destek için teşekkür etti. Gelecek yılın festival tarihleri 19 Mart-25  Nisan 2015 olarak açıklandı. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 13. Boston Türk Film ve Müzik Festivali Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement