12 Kasım Depreminin Merkezinde Acılar Tazelendi - Son Dakika
Güncel

12 Kasım Depreminin Merkezinde Acılar Tazelendi

12 Kasım Depreminin Merkezinde Acılar Tazelendi

Düzce'nin 12 Kasım 1999'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan ilçesi Kaynaşlı'da, depremin 12'nci yıl dönümünde acılar tazelendi.

12.11.2011 15:06

Düzce'nin 12 Kasım 1999'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan ilçesi Kaynaşlı'da, depremin 12'nci yıl dönümünde acılar tazelendi. Vatandaşlar, enkaz altında ölen yakınlarının mezarları başında dualar okudu.

12 Kasım 1999'da saat 18.58'de merkez üssü Kaynaşlı olan 7.2 büyüklüğündeki depremde 782 kişi yaşamını yitirirken, Düzce'de 16 bin 666 konut ve 3 bin 837 işyeri yıkıldı. Depremin 12'nci yıl dönümünde Kaynaşlı'da deprem felaketinde hayatını kaybedenler için mevlit okundu. İlçe meydanında okunan mevlide Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ve vatandaşlar katıldı. Duaların okunduğu sırada bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Mevlidin ardından depremde yakınlarını kaybedenler, Deprem Şehitliği'ne akın etti. Vatandaşlar, yakınlarının mezarları başında dualar okudu. Yakınlarının mezar taşlarını öperek yaşanan acı dolu günleri hatırlayanlar ağladı.

Depremde eşinin enkazın altında yanarak hayatını kaybettiğini, kendisinin ise saatler sonra enkazdan çıkarıldığını ve aylarca hastanede yaşam savaşı verdiğini söyleyen Ramazan Yılmaz, eşi Aysel Yılmaz'ın mezarı başında dua okudu. Acılarının ilk günkü gibi taze olduğunu belirten Yılmaz, "Deprem olduğunda ben evin oturma odasında eşim ise mutfaktaydı. Depremin ardından 5 katlı apartmanımız yıkıldı ve yangın çıktı. Eşim yanarak hayatını kaybetti, ben de saatler sonra enkazdan çıkarıldım. Ankara'da aylarca hastanede tedavi gördüm. O acıyı, o günü unutmak mümkün değil. Van'da meydana gelen depremi izlediğimde de o günler aklıma geldi" dedi.

15 yaşındaki oğlu Emre Uçar'ı depremde enkaz altında kaybeden Ayşe Uçar da oğlunun mezarı başında Kuran okuyup, dua etti. Depremi unutamadıklarını söyleyen Ayşe Uçar, "Hala acılarımız dinmedi. Yıllar geçse de ilk günkü gibi taze. Oğlumu çok özlüyorum" diye konuştu.

MY,KY(MÇ/BT) - Düzce

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Kasım Depreminin Merkezinde Acılar Tazelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement