12 Eylül Sanıkları 12 Mart'ta Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Sanıkları 12 Mart'ta Hakim Karşısında

12 Eylül Sanıkları 12 Mart\'ta Hakim Karşısında

Bursa'da, 12 Eylül Askeri Darbesi'nde tutuklanan bir okul müdürüne işkence yaptıkları iddia edilen sanıklar, hakim karşısına çıktı.

12.03.2013 12:34  Güncelleme: 12:37

Bursa'da, 12 Eylül Askeri Darbesi'nde tutuklanan bir okul müdürüne işkence yaptıkları iddia edilen sanıklar, bir başka darbenin yıl dönümü olan 12 Mart'ta hakim karşısına çıktı. Emsal davanın müştekisi Sait Özdemir, o dönemin diğer mağdurlarına seslenerek darbecilerden hesap sormak için dava açmaları çağrısında bulundu.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "işkence" suçundan 12 yıla kadar hapsi istenen dönemin cezaevi müdürleri R.Ç., N.B. ve idari yöneticiler Z.B. ve G.Y. ile şu an İmralı Cezaevi'nde başgardiyan olarak görev yapan Ş.Ü.'nün (55) yargılandığı davanın 2. celsesi 12 Mart'a rastladı. Davanın müştekisi Sait Özdemir ile birlikte adliye önünde toplanan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri, bugünün tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz'ün destek verdiği açıklamada konuşan 64 yaşındaki Sait Özdemir, bunun bir 12 Eylül çığlığı olduğunu ifade ederek, "Bu kaderin bir cilvesi. Bu mahkemenin günü bir başka darbe gününe rast geldi. Her 10 yılda bir gök ekinler gibi biçilmişiz, her 10 yılda bir yardan atılmışız, hendeklere gömülmüşüz. Bu dava, 12 Eylül karanlığına bir kibrit yakmaktan ibarettir. Şimdi bu umutları, bu kibritleri çoğaltmanın zamanıdır çünkü bu okyanusta bir damladır. Bu damlaları artırmamız gerek. Böyle olursa biz darbecilerle hesaplaşabiliriz. Ben yakmasam bu kibriti, siz yakmasanız, 12 Eylül karanlığı nasıl aydınlanacak? Bu karanlığı aydınlığa çıkarmak için antik kentte görevli bir arkeolog gibi çalışmak lazım" dedi.

Baro Başkanı Ekrem Demiröz ise, "12 Eylül, ne o apoletleri düşmüş iki ihtiyardan ne de Sait Özdemir'e işkence yapmış iki gardiyandan ibarettir ama bu davanın çok özel bir değeri var. Şu an için Türkiye'de tek. Diğer başvuruların da aynı cesaretle iddianameye dönüştürülmesini ve mahkemelerce kabul edilmesini diliyorum. Yıllar ötesi yaşanmış, yaşatılmış acıların hesaplarının sorulabileceğinin ihtimalini düşünmek bile bende duruk bir heyecan oluşturuyor" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 12 Eylül Sanıkları 12 Mart'ta Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement