12 Dabo Yıldızlar Şöleni Ankara'da Başladı - Son Dakika
Güncel

12 Dabo Yıldızlar Şöleni Ankara'da Başladı

12 Dabo Yıldızlar Şöleni Ankara\'da Başladı

Ercan ATA - ANKARA / DHA Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, Garanti Bankası sponsorluğuyla organize ettiği "12 Dev Adam Basketbol Okulları" 11. Yıldızlar Şöleni Ankara Spor Salonu'nda başladı.

13.11.2014 15:58

Ercan ATA - ANKARA/ DHA

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun, Garanti Bankası sponsorluğuyla organize ettiği "12 Dev Adam Basketbol Okulları" 11. Yıldızlar Şöleni Ankara Spor Salonu'nda başladı.

Bu yıl 13-14-15 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek şölende, Türkiye genelinde 65 merkezde eğitim gören seçilmiş 100 minik sporcu ve 45 antrenör yer alıyor.

Ankara Spor Salonu'nda yapılan açılış törenine Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, TBF Genel Sekreteri Celal Arısan, TBL Direktörü Samer Şenbayrak, TBF Altyapı Faaliyetleri Yetkilileri Serdar Çelik ve Hakan Şahin ile Yıldızlar Şöleni'nde mücadele edecek sporcular ve antrenörler katıldılar.

Saygı duruşu ve sonrasında İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere gerçekleştirdi. Nafiz Karadere; " Son yıllarda Türk basketbolunun geldiği noktaya baktığımızda etkilenmemek elde değil. Daha geçtiğimiz aylarda yan salonda Potanın Perileri'nin Dünya Şampiyonası maçları vardı. Onları izledim. Büyük bir başarı göstererek gruptan çıktılar ve daha sonra ilk defa katıldıkları Dünya Şampiyonası'nı dördüncü sırada bitirdiler. Yine yaz aylarında 12 Dev Adam çok başarılı bir şampiyonaya imza attı, çok güzel mücadeleler verdiler. En büyük ümidimiz sizi de yarın bu milli takımlarımızda, Potanın Perileri'nde ya da 12 Dev Adam'da görmek. Ama hiç önemli değil, belki sporcu olmayabilirsiniz. Şu anda aldığınız, yaşadığınız, öğrendiğiniz spor disiplininin, bir şeyler elde etmek için akıttığınız alın terinin, ilerde hangi mesleği yaparsanız yapın, sizi tüm rakiplerinizden bir adım daha öne çıkartacağından eminim. ve bu duygularla size hayallerinizin peşinden koşmanızı tavsiye ediyorum. Çok doğru bir spor seçtiğiniz için de sizleri kutluyorum. Biliyorsunuz bu hafta başında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andık. Atatürk'ün spora bakış açısını biliyorsunuz, kendisinin çok önemli bir sözü vardır sporcularımız için söylediği: 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim' Aslında çok önemli bir şeye işaret ediyordu kurucumuz, kıymetli önderimiz. Diyordu ki aslında sporcular geleceğin bütün mesleklerine emsal teşkil edecekler. Sizlerin böyle gençler olmanızı istiyor. Ben hepinizin bu uğurda ter dökeceğinden eminim. Size başarılar diliyorum ve Ankara'da keyifli günler diliyorum" şeklinde konuştu.

Toplantıda ikinci konuşmayı yapan TBF Genel Sekreteri Celal Arısan; "Ben 2002 yılında bu işe ilk kez başladığımda sizlerle birlikte olmuştuk, o zamanki arkadaşlarla birlikte. Garanti Bankası'nın çok büyük desteği ile Türkiye Basketbol Federasyonu çok güzel bir iş başardı. Yaklaşık 12-13 senedir buradan sizler gibi çok değerli gençler yetişti. Burada en büyük kazanç sizlerin sporun değerini öğrenmeniz, bu işin eğitimini iyi almanız ve bunu sağlarken de doğru antrenörle bu işi yapmanız. Antrenör arkadaşlarımız da Türkiye Basketbol Federasyonu'nun eğitim sürecinden geçtiler ve dolayısıyla sizlere en doğru bilgileri öğrettiler. Ben bundan sonraki çalışmalarınızda hepinize başarılar diliyorum. Turnuva da umarım güzel ve başarılı geçer," dedi.

Daha önce TBF bünyesinde 12 DevAdam Basketbol Okulları ve Altyapı Faaliyetleri'nden sorumlu olan ve yakın bir süre önce TBF TBL Direktörü olarak görevlendirilen Samer Şenbayrak ise gerçekleştirdiği konuşmada 2002 yılında başlayan 12 DABO faaliyetlerinin büyük başarı kazandığını ve NBA çapında oyuncular yetiştirdiğini belirtti:

"Garanti Bankası sponsorluğunda 2002 yılında başladığımız maceramız, 2014 yılının son aylarını geçirdiğimiz bu günde gerçekten inanılmaz bir noktaya geldi. Nafiz Bey de, bizler de bu projenin buraya kadar gelebileceğini en başta hayal edebildik mi bilmiyorum. 2002 yılında 20 ilde başladığımız projemiz, bugün itibariyle 70-75 merkeze kadar ulaştı. TBF olarak bu geçen zaman zarfında Garanti Bankası iş birliğinde hep beraber inanılmaz başarılara imza attığımızı gözlemliyoruz.

"Sizler gibi abileriniz, ablalarınız yıllar önce 12 Dev Adam Basketbol Okulları şemsiyesi altında ciddi çabalar sarf ettiler. 12 Dev Adam Basketbol Okulları'nda eğitim alıp NBA'e kadar yükselen yıldızlar, milli takım bünyesinde bizleri temsil eden yıldız oyuncular yetişti. Bu başarılara hep beraber imza attık. Burada bizler, sizin basketbolla geleceğe hazırlanmanız için elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz. Bundan sonraki dönemde de Garanti Bankası iş birliği ile sizleri geleceğin 12 Dev Adam'ı, geleceğin Potanın Perileri olarak görebilmek adına yatırımlarımız devam edecek.

"Bu benim için duygusal bir konuşma oluyo. Yıllarca sizlerle birlikte bu sahada mücadele için ter akıttık. TBF Altyapılar Direktörü olarak son konuşmamı yapıyorum. Artık TBF TBL Direktörü olarak görev yapacağım ama kalbim hep sizlerle olacak. Sizlerin basketbolu geliştirmesi için bütün tecrübelerimi sizlere ve sizleri idare edecek arkadaşlara aktarmaya devam edeceğim. Sizleri yakından takip edeceğim, sizlerin başarısıyla gurur duyacağım. Bizlerden bayrağı devralıp daha da ileriye taşıyacak arkadaşlarımız muhakkak olacaktır. Hepinizi yanaklarınızdan öpüyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Dabo Yıldızlar Şöleni Ankara'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement