100 Koyun Kesip Kan Davasını Bitirdiler - Son Dakika
Güncel

100 Koyun Kesip Kan Davasını Bitirdiler

100 Koyun Kesip Kan Davasını Bitirdiler

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, Arazi Anlaşmazlığından Dolayı 3 Kişinin Öldürülmesiyle Aynı Aşirete Mensup İki Aile Arasında Başlayan Kan Davası Barışla Sonuçlandı.

16.01.2011 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, arazi anlaşmazlığından dolayı 3 kişinin öldürülmesiyle aynı aşirete mensup iki aile arasında başlayan kan davası barışla sonuçlandı. İki ailenin de mensup olduğu İzol aşireti reislerinden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ve yörenin ileri gelenlerinin araya girmesi ikna edilen Kırmızıtepe ve Kaya ailesine mensup 5 bin kişi, 100 koyun kesilmesiyle hazırlanan yemeği yiyerek kan davasını bitirip barıştıklarını ilan etti.

Siverek'in Yumurtepe ile Konurtepe Köyleri'nde yaşayan İzol aşireti mensubu Kızıltepe ile Kaya ailesi fertleri arasında bir ay önce, iki köy arasındaki 3 bin dönümlük arazi nedeniyle tartışma çıktı. Birbiri ardına çıkan ve silahların kullanıldığı kavgada Cengiz Kaya, Ferdil Kırmızıtepe ve Resul Kırmızıtepe yaşamını yitirirken, 4 kişi de yaralandı. İki aile arasında başlayan kan davasının başka ölümlere yol açmasını önlenmesi için İzol aşereti reislerinden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol ile ilçenin ileri gelenleri iki aile arasına elçi olarak girdi. Yapılan görüşmelerin ardından her iki ailenin de barışmayı kabul etmesi üzerine, Siverek'e 15 kilometre uzaklıktaki Çeltik Köyü'nde barış yemeği düzenlendi.

Köyde düzenlenen barış yemeğine; Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, yöredeki aşiret reisleri, kan davalı Kaya ve Kırmızıtepe aileleri ile İzol aşireti mensubu yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Barış yemeğini düzenleyen Milletvekili İzol ve kardeşleri, törene gelenleri tokalaşarak karşıladı. Köyde kurulan 5 çadırın yetersiz kalması üzerine gelenler, meydana sandalye ve masalarda ağırlandı. 5 bin kişinin katıldığı törende konuşan AK Parti Milletvekili aşiret reisi Zülfikar İzol, her iki ailenin de kendi aşiretine mensup olduğunu belirterek, "Birbirine akraba olan bu ailemiz arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet oluştu. Bizlerin ve kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışı sağlandık. Ben, bu barışı sağlayanlara çok teşekkür ediyorum. Barış sağlandığı için aşiretim adına çok memnunuz. Bu barışın herkese örnek olmasını ve kan davalarının son bulmasını istiyoruz" dedi. Siverek Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ise, arazi anlaşmazlığı nedeniyle kan davasının başladığını anlatarak, "Barışı sağlayanlardan Allah razı olsun. Bu barış; bölgemize, ülkemize ve ilimize örnek olsun. Herkes barış içerisinde yaşasın" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından iki aileyi temsilen Hanifi Kırmızıtepe ile Mustafa Kaya, dualar eşliğinde tokalaşarak barıştıklarını ilan etti.

100 KOYUN KESİLDİ

Barış töreninin gerçekleşmesinin ardından 5 bin kişi için hazırlanan yemeklerin ikramına geçildi. 100 koyun kesilerek, bir ton pirinç, bir ton kuru fasulye ile hazırlanan kuru fasulye ve etli pilav 5 bin ekmek eşliğinde davetlilere ikram edildi. 200 garsonun görev yaptığı yemeğin ardından, katılımcılar hep birlikte yemek duası yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 100 Koyun Kesip Kan Davasını Bitirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement