10 Yılda 50 Yıllık Mesafe Aldık - Son Dakika
Güncel

10 Yılda 50 Yıllık Mesafe Aldık

10 Yılda 50 Yıllık Mesafe Aldık

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "İktidarımızın 10 yıllık döneminde Türkiye 50 yıllık mesafe aldı" dedi

28.01.2013 08:55

Samsun'da esnaflarla bir araya gelen Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti iktidarında Türkiye'nin normalden 5 kat fazla geliştiğini söyledi.

İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi'nde bölge esnafıyla bir araya gelen Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AK Parti iktidarıyla ülkenin geldiği konum hakkında bazı açıklamalarda bulundu. İktidara geldiklerinde ekonomik anlamda dibe vurmuş bir ülkeyi devraldıklarını söyleyen Demir, "Tavan yapmış enflasyon uyguladığımız başarılı politikalarla Cumhuriyet tarihinde görülmemiş seviyelere indi. Sağlıkta, ekonomide, dış politikada, adalette peş peşe başarılı uygulamalar hayata geçirildi. Kısaca 10 yıllık iktidarımızda Türkiye normalden 5 kat fazla gelişti, büyüdü. 10 yılda 50 yıllık mesafe alındı" dedi.

185 ÜNİVERSİTE HEDEFİ

Eğitimde çok ciddi gelişmeler yaşandığını ifade eden Demir, "Başörtüsü nedeniyle Türkiye'de okuyamayan gençlerimiz, yurtdışına giderek eğitimini sürdürdü. Başı kapalı diye sınavlara alınmayan öğrencilerimiz oldu. Başarılı öğrencilerimiz yurtdışına beyin göçü yaptı. Biz artık beyin göçüne izin vermiyoruz. Hamd olsun hepsi geride kaldı. Üniversite sınavına girişte katsayı adaletsizliğini kaldırdık. Artık imam hatipte okuyan herkes gibi eşit puanla sınavla giriyor. Çocuğumuz artık 8 değil 12 yıl okuyacak. İster imam hatipte, ister normal lisede ama okuyacak. Şuanda 165 olan üniversite sayısını bu yıl sonuna kadar 185 yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

MİLLETE SIRTIMIZI DÖNMÜYORUZ

Elde edilen başarının milletin oyları sayesinde olduğunu dile getiren Milletvekili Demir, "Başbakanımızın dik duruşunun ardında, hükümetimizce atılan başarılı adımların her birinin ardında sizlerin desteği var. Bunları sizin verdiğiniz destek olmasa yapamazdık. Biz de millete sırtımızı dönmüyoruz. Milletimize hizmet için gece-gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

YAZ KIŞ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı İhsan Kurnaz ise, yaz, kış demeden çalıştıklarını belirterek, "Yakında bir seçim olmamasına rağmen milletvekilimizle birlikte bugün sizlerin karşısındayız. Sizlerle sohbet etmek, varsa sorunlarını dinlemek için buradayız. 'Sadece seçimden seçime hatırlanılıyoruz' denilmemesi için buradayız" dedi.

Konuşmaların ardından Milletvekili Demir, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 10 Yılda 50 Yıllık Mesafe Aldık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement