10 Kasım Anma Töreni Yapıldı - Son Dakika
Güncel

10 Kasım Anma Töreni Yapıldı

10 Kasım Anma Töreni Yapıldı

Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 74. yılında Kent Meydanı ve Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2012 14:31

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 74. yılında düzenlenen anma törenlerinin ilki Kent Meydanı'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, ilçe protokolü Atatürk anıtına çelenk koydu.

Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Battal Gazi İlköğretim okulu müdürü Sabri Baltacı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Baltacı, "Mustafa Kemal Atatürk'ü anlamak ve yaşamak, O'nun bizlere bıraktığı değerlere sahip çıkmak ve ulusumuza armağan ettiği Cumhuriyeti korumaktır" dedi.

Program daha sonra, Türk Telekom Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları, Atatürk'ün hayatını ve başarılarını anlatan slayt gösterisi ve oratoryo ile devam etti. Battalgazi İlköğretim Okulu öğrencileri ise şiirler ve marşlar okurken, ilçe müzik öğretmenleri, Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi, Ortadoğu ve Afrika Araştırmacıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Atatürk'ün hayatından önemli notlar aktardı.

Özellikle Atatürk'ün liderlik yönüne vurgu yapan Kurşun, "Cumhuriyetin baş mimarı Mustafa Kemal Atatürk zor zamanlarda yılmayan özelliği, dünya görüşü, misyonu, vizyonu ile gerçek bir liderdir. O, bu özellikleri sayesinde sadece vatanı düşman işgalinden kurtarmamış aynı zamanda bizlere Cumhuriyet'i armağan etmiştir. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 74. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz." diye konuştu.

Anma programı, Sultanbeyli'de görev yapan öğretmenlerden oluşan koronun, Atatürk'ün sevdiği şarkılardan derledikleri konseriyle sona erdi.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de 10 Kasım dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Keskin yayınladığı mesajda: "Askeri ve siyasi alanda yeniliklere imza atan, o günün şartlarında hayal dahi edilemeyen güç işler başaran Atatürk, geçtiğimiz yüzyıla damgasını vuran bir liderdi. O, hem geleceği gören, hem mücadeleci, hem de devrimci özellikleriyle, milleti ve devleti için tarihin akışını değiştirmiştir. Kendisini ebediyete uğurladığımız günde Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 10 Kasım Anma Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement