10 Aylık Bebeğe Dayak Üstüne Dayak! - Son Dakika
Güncel

10 Aylık Bebeğe Dayak Üstüne Dayak!

10 Aylık Bebeğe Dayak Üstüne Dayak!

Samsun'da hayata döndürülmeye çalışılan 10 aylık Edanur'un, daha önce de şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı.

07.03.2012 14:23  Güncelleme: 17:56

Samsun'da hayata döndürülmeye çalışılan 10 aylık Edanur'un, daha önce de şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı. Giresun'da babası tarafından ağladığı için yere fırlatılan ve ağır yaralanan Edanur'un sevk edildiği Samsun Medicana Hastanesi'nde beyin ameliyatı yapıldı. Başhekim Opr. Dr. Ferhat Günaydın, "Bebeğin daha öncede şiddete maruz kaldığını düşünüyoruz. Çünkü beyin zarının altında kanama vardı. Henüz hayati tehlikeyi atlatamadı" dedi.

Giresun'un Gemiler Çekeği Mahallesinde 10 aylık bebek Edanur sürekli ağladığı için babası tarafından darbedildi. Olayda ağır yaralanan bebek önce Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne, ardından Giresun Prof.Dr.İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücudunun birçok yerinde morluklar ve ağır darbe izleri olduğu tespit edilen bebek, hayati tehlike kaydıyla Samsun Medicana Hastanesi yoğun bakım servisine sevk edilerek tedavi altına alındı.

EDANUR'A 1.5 SAATLİK BEYİN OPERASYONU

Beyin Cerrahi doktorları tarafından muayene edilen bebeğin beyin zarının altında kanama tespit edildi. 10 aylık Edanur bu sabah yaklaşık 1.5 saat süren bir operasyona alındı. Başarılı geçen ameliyatta kanama boşaltılarak durduruldu. Hastane Başhekimi Op.Dr.Ferhat Günaydın, bebeğin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. Başhekim Günaydın, "Sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Başarılı bir operasyon geçirdi. Şuanda uyutuluyor. Bu tip durumlar yetişkinlerde çok daha basit bir ameliyat. Ama 10 aylık bir bebek olduğunda durum daha ciddi. Henüz hayati tehlikeyi atlatamadı" dedi.

BAŞINDAN DAHA ÖNCEDE DARBE ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Bebekte doktorların yaptığı muayene sonucunda "Hırpalanmış çocuk sendromu" tespit edildiğini ifade eden Başhekim Opr. Dr. Günaydın, "Yani çocuğun daha öncede şiddete maruz kaldığını düşünüyoruz. Çünkü beyin zarının altındaki kanama zamanla oluşabiliyor. Bu durum daha öncede şiddet gördüğünü gösteriyor" diye konuştu.

Öte yandan 34 yaşındaki baba E.Y. tutuklanırken, 18 yaşındaki anne N.Y.'nın da Sosyal Hizmetler Uzmanları tarafından gözlem altına alınıp, psikolojik tedavi uygulandığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Aylık Bebeğe Dayak Üstüne Dayak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement