10 Ay Sonra Altınlarına Yeniden Kavuştu - Son Dakika
Güncel

10 Ay Sonra Altınlarına Yeniden Kavuştu

10 Ay Sonra Altınlarına Yeniden Kavuştu

Vanlı depremzedelere yanlışlıkla yastık içinde gönderdiği 12 bin lira değerindeki altınlarına 10 ay sonra kavuştu.

07.08.2012 17:24  Güncelleme: 18:01

Van'da 23 Ekim 2011 günü meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ardından Batman'da yaşayan 77 yaşındaki Mehmet Şirin Sudemir, depremzedelere yardım yapmak isterken, yanlışlıkla yastık içinde gönderdiği 12 bin lira değerindeki altınlarına kavuştu. Vanlı depremzede Fehmi Güneş, yastık içinde bulduğu altınları araştırıp bulduğu sahibi Sudemir ailesine teslim etti.

Van'da 23 Ekim 2011 günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelere yardım etmek için vatandaşlar seferber oldu. Batman'ın Sağlık Mahallesi'nde yaşayan Bağkur emeklisi Mehmet Şirin Sudemir, de depremzedelere yardım etmek istedi. Sudemir ailesi gelen belediye ekiplerine evlerinde kullandıkları eşyaların bir kısmını depremzedelere uyaştırılmak üzere teslim etti.

Ancak, Mehmet Şirin Sudemir'in emeklilik maaşlarından biriktirdiği 12 bin lira tutarındaki altınları hırsızlardan saklamak için evlerinde kullandıkları bir yastığın içine gizlemişti. Ailenin gelini Hatice Sudemir, altınların bulunduğu yastığı da altınlarla birlikte depremzedeler gönderdiği ortaya çıktı. Kaybolan altınlarının bulunması için Sudemir ailesi önce belediye başvurup, ardından Van'a gidip aradı, ancak bulamadı. Sudemir ailesi altınlarını bulup gönderen kişiye 1000 lira bağışta bulunacağını açıklamıştı.

AYLAR SONRA ALTINLARINA KAVUŞTU

Batman'dan yanlışlık yastık olarak gönderilen altınlar Vanlı depremzede 40 yaşındaki Fehmi Güneş'in evinde ortaya çıktı. İşsiz olan depremzede Fehmi Güneş'in eşi evlerinde bayram temizliği yaparken, sirkelediği yastığın içinden altınlar düşünce büyük şaşkınlık yaşayıp, durumu kocasına anlattı. Fehmi Güneş, yardım içinde gönderilen altınların sahiplerini bulmak için hemen harekete geçti. Güneş, "Eşim bayram temizliği yaparken altınları görmüş. Çok şaşırdık. Bir arkadaşımla hemen internete girdik ve altınlarını kaybeden ailenin Batman'da olduğunu tespit ettik. 118'i arayarak haberdeki kişinin ismini vererek telefonu öğrendim ve aileyi arayarak 'Emanetleriniz bende. Gelip alabilirsiniz' dedim. Çok sevindiler. Buraya geldiler, birlikte iftar yaptık ve emanetlerini kendilerine teslim ettim. Sonuçta o insanlar bizim için yastıklarını gönderdiler. Bizi düşünen insanları bizim de düşünmemiz lazım" dedi.

Depremzedelere yanlışlıkla gönderilen altınlarına kavuşan Mehmet Şirin Sudemir, büyük mutluluk yaşadığını söyledi. Sudemir, "Açıkçası umudumu altınlardan kesmiştim. Kim aldıysa da helal etmiştim. Çünkü istenmeden yaşanan bir olaydı. Haberi alınca şaşırdık ve çok sevindik. Damadım hemen Van'a giderek altınları teslim aldı. Bu aileye ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

Altınlarını bulup teslim edecek kişiye 1000 lira ödül vereceğini belirttiğini söyleyen Sudemir, "Altınlarımızı bulan kişi ödülümüzü kabul etmemiş. Çok onurlu bir aileye denk geldik. Demek ki helal paralarla bu altınları almışım" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 10 Ay Sonra Altınlarına Yeniden Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement