1 Dakikalık Video İle 1,8 Milyon Kelimelik İçerik Üretiyoruz - Son Dakika
Güncel

1 Dakikalık Video İle 1,8 Milyon Kelimelik İçerik Üretiyoruz

1 Dakikalık Video İle 1,8 Milyon Kelimelik İçerik Üretiyoruz

Management Centre Türkiye (MCT) tarafından &NOW Business&Tech Week kapsamında düzenlenen Pazarlama Zirvesi'ne katılan Bilkom Pazarlama Yöneticisi Banu Tosun Sabuncu ve Motiwe'nin Kurucusu Mete Bayrak pazarlamanın yeni gözdesi "video" içeriği hakkında konuştu.

17.05.2018 13:46  Güncelleme: 13:48

Konuşmasında Bilkom'un pazarlama faaliyetlerimizin temelinde "Dijital Yaşam Koçu" misyonuyla tüketicilere marka deneyimi yaşatmak olduğunu belirten Bilkom Pazarlama Yöneticisi Banu Tosun Sabuncu "2012 yılında Dijital Yaşam Koçu portalını açtığımızda, Mac, iPad, Iphone gibi ürünler ve Adobe gibi programlar için Türkçe içerik bulmak hiç de kolay değildi. DYK portalının içinde makaleler yer alsa da, ürünler hakkında bilgi edinmeyi kolaylaştıran ana bölüm "izle-öğren" bölümü. Burada ürün kullanımları videolar ile anlatıldığı için kullanıcılar hem zamandan kazanıyor, hem de görsel anlatım akılda kalıcı bir etki sağlıyor" dedi.

Sabuncu konuşmasına şöyle devam etti: "Biz Bilkom olarak Türkiye'nin Dijital Yaşam Koçu mottosu altında temsil ettiğimiz markalar için bilinirlik, farkındalık yaratan, satın alma kararını etkileyen güçlü bir pazarlama aracı oluşturduktan bir süre sonra, "dijitalleşme" hayatımıza daha çok girmeye başladı. Motiwe işbirliği ile güncellediğimiz ve içeriğini zenginleştirdiğimiz Şu anda portalımız artık tüm kullanıcılara açık"

Motiwe Video İçerik Sağlayıcısı Kurucusu Mete Bayrak ise rakamsal verilerden bahsederek, izleyicilere pazarlamada video içeriğinin önemini aktardı. Bayrak " İnsan beyni, görsel içeriği yazılı içeriğe göre 60 bin kat daha hızlı işleyebiliyor. Görsel ile vermek istediğiniz bir mesaj yazılı bir mesaja göre daha hızlı algılanabiliyor" dedi. Video içeriklerinin diğer içeriklere göre 3 kat daha fazla tıklandığına dikkat çeken Bayrak, web sitesi ziyaretçilerinin yüzde 60'ı yazılardan önce video içeriklerine baktığına ve bununla birlikte web sitelerindeki videoların konumlarının giderek ön plana çıktığını belirtti. Bayrak, en önemli verinin ise bir dakikalık bir videoda 1,8 milyon kelimeye eş değer mesaj içerdiğini ve pazarlama için en önemli detayın bu olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 1 Dakikalık Video İle 1,8 Milyon Kelimelik İçerik Üretiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement