1.5 Yaşındaki Egemen, Anjiyo ile Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

1.5 Yaşındaki Egemen, Anjiyo ile Sağlığına Kavuştu

1.5 Yaşındaki Egemen, Anjiyo ile Sağlığına Kavuştu

SAMSUN'da doğuştan kalp hastası olan 1.5 yaşındaki Egemen Zengin, özel bir hastanede yapılan anjiyo ile sağlığına kavuştu.

11.08.2016 17:06

SAMSUN'da doğuştan kalp hastası olan 1.5 yaşındaki Egemen Zengin, özel bir hastanede yapılan anjiyo ile sağlığına kavuştu.

Samsun'da yaşayan Ülker Zengin, doğuştan kalp hastası olan oğlu 1.5 yaşındaki Egemen Zengin'i Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Kliniği'ne götürdü. Köprü damar (PDA) tanısı konulan minik Egemen, gerekli tetkikler yapıldıktan sonra anjiyoya alındı ve köprü damarın cihazla kapatılması işlemi yapıldı. Egemen Zengin, köprü damarı kapatılmış olarak anjiyodan bir gün sonra da sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi.

Operasyonu gerçekleştiren Uzm. Dr. İrfan Oğuz Şahin şunları söyledi:

"Çocuk kalp hastalıklarının bir kısmı ilaçlarla tedavi edilemeyip ameliyat olmayı gerektirmektedir. Günümüzde ise anjiyo ile ağır ameliyatlara ve uzun yoğun bakım sürelerine gerek kalmadan tedavi sağlanabilmektedir. Bu metotta küçük çocuklarda bile kasıktaki damarlardan girilerek ve özel aletler-cihazlar kullanılarak hastanın kalbindeki darlıklar giderilebilmekte, delikler ve köprü damarı gibi (PDA) yapılar kapatılabilmektedir."

Egemen Zengin'in babası Ülker Zengin de, çocuğunun sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek doktorlara teşekkür etti.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 1.5 Yaşındaki Egemen, Anjiyo ile Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement