Ted Senfoni Orkestrası, Bursa'da Konser Verdi - Son Dakika
Genel

Ted Senfoni Orkestrası, Bursa'da Konser Verdi

TED Senfoni Orkestrası, Bursa'da konser verdi TED Senfoni Orkestrası barış için müzik Nilüfer çocuk orkestrası ile bir araya geldiBURSA - Müziğin evrensel dilini duyurmak amacıyla her yıl düzenlenen Geleneksel TED Senfoni Orkestrası şef Ahmet Ünlü yönetiminde Bursalı müzikseverlerle bir araya geldi.

05.11.2017 11:21

TED Senfoni Orkestrası, Bursa'da konser verdi

TED Senfoni Orkestrası barış için müzik Nilüfer çocuk orkestrası ile bir araya geldi

BURSA - Müziğin evrensel dilini duyurmak amacıyla her yıl düzenlenen Geleneksel TED Senfoni Orkestrası şef Ahmet Ünlü yönetiminde Bursalı müzikseverlerle bir araya geldi.

TED Ankara Koleji mezunlarının, 2007'de bir araya gelerek kurduğu TED Ankara Koleji Mezunları Orkestrası ilk konserini 2008'de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde verdi. Mezunlar Orkestrası, 2010 yılından itibaren, bünyesine yaylı enstrümanları katarak senfonik bir yapıya kavuştu ve Türk Eğitim Derneği çatısı altında 'TED Senfoni Orkestrası' adını aldı.

TED Senfoni Orkestrası, profesyonel müzik eğitimi almamış TED Okulları mezunlarından oluşan, Türkiye'nin ilk ve tek amatör senfoni orkestrası olma özelliğini taşıyor. 120 kişilik kadrosuyla TED Senfoni Orkestrası, her yıl geleneksel yeni yıl ve yaz konseri olmak üzere toplam on bir konser verdi. Bu sene de TED Bursa koleji olarak Bursa'da konser veren öğrenciler seyirciler tarafından büyük ilgi gördü. Orkestranın genel müzik direktörlüğünü Ahmet Ünlü üstleniyor.

"Barış İçin Müzik Nilüfer Çocuk Orkestrası"

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu," Türk Eğitim Derneği 90 yıllık bir kurum, neredeyse Cumhuriyet ile yaşıt bir kurum, Türk Eğitim Derneği sadece kolej değil burslu çocukları ile sivil toplum hareketiyle aslında çok farklı bir kurum 21. yüzyılda artık hibrit insan yetiştirmek gayreti içinde olmamız lazım yani sadece tek alanda yetiştirilmiş değil çok alanda farklı alanlarda yetişmiş insana ihtiyacımız var bu tabi akademik olduğu kadar spor ve sanatla da alakalı bütün bunları bütünselleştirdiğin zaman bir hibrit insan modeli çıkıyor. Türkiye'nin tek amatör senfoni orkestrası Türk Eğitim Derneğine ait. Mezunlarından oluşuyor. İçeride çalacak olan kardeşlerimiz Doktorlar, Mühendisler veya herhangi bir alanda profesyonelce çalışan kişiler ama yılda 4 tane konser veriyorlar" dedi.

Merkezi İstanbul, Edirnekapı'da bulunan Barış İçin Müzik Vakfı, 2005 yılından bu yana imkanları kısıtlı çocuklara karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlıyor. İlimizde de Nilüfer Belediyesi, Uludağ Rotary ve Barış İçin Müzik Vakfı işbirliği ile yaklaşık 100 kadar öğrenciye enstrüman dağıtılmış olup, yaş aralığı 7-14 olan çocuklarla müzik eğitimi çalışmaları halen sürdürülmektedir.

Ted Senfoni Orkestrası, Bursa\'da Konser Verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Ted Senfoni Orkestrası, Bursa'da Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement