KPSS Adayları da 09.45 Kabusunu Yaşadı - Son Dakika
Genel

KPSS Adayları da 09.45 Kabusunu Yaşadı

KPSS adayları da 09.45 kabusunu yaşadı KPSS'ye giren adaylardan bazıları da bu yıl başlatılan 09.45 uygulaması nedeniyle sadece 3 dakika geç gelmelerine rağmen sınava giremeden geri dönmek zorunda kaldı Adana'da Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sınava girecek olan bir erkek...

21.05.2017 11:54

KPSS adayları da 09.45 kabusunu yaşadı

KPSS'ye giren adaylardan bazıları da bu yıl başlatılan 09.45 uygulaması nedeniyle sadece 3 dakika geç gelmelerine rağmen sınava giremeden geri dönmek zorunda kaldı

Adana'da Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sınava girecek olan bir erkek bir kadın aday görevlileri yalvardı ancak sınava giremedi

ADANA - KPSS'ye giren adaylardan bazıları da bu yıl başlatılan 09.45 uygulaması nedeniyle sadece 3 dakika geç kalmalarına rağmen sınava giremeden geri dönmek zorunda kaldı.

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı için adaylar sabah saatlerinden itibaren okullara akın etti. Saat 09.05'i gösterdiğinde adaylar polis kontrolünden geçtikten sonra salonlara alınmaya başlandı. Polisler detektörlerle adayları aradı. Erkek adaylar iki polisin aramasından sonra salonlarına girebildi. Bütün uyarılara rağmen adaylar yine bozuk para ve salona alınmayacak maddelerle geldiği görüldü. Bu yıl ilk kez uygulanan ve çok tartışılan saat 09.45'ten sonra gelen adayların sınava alınmaması bu sınavda da uygulandı.

"2 dakika ile sınava yetişti"

Adana'da Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde adayların çocuğu zamanında geldi. Bir aday geç kaldığını zannederek okula koşarak geldi. Aday saat 09.43'te gelerek son iki dakika kala sınava alındı. Görevlileri adayı sakinleştirmeye çalışarak yetiştiğini kapıların kapanmasına iki dakika kaldığını söyledi. Görevliler saatler 09.45'i gösterdiğin de görevlileri okulun kapısını kapattı.

"3 dakika ile sınava giremedi"

Görevliler kapıyı kapattıktan 3 dakika sonra bir bayan aday koşarak okula geldi. Polisler ise adayın arkasından koşarak kapıların kapandığını 09.45 uygulaması olduğunu bu nedenle sınava alamayacaklarını söyledi. Bu sırada bir erkek aday da koşarak okula geldi. Görevliler erkek adaya da sınava girme süresinin bittiğini söyledi. Bayan aday kapıyı açarak içeri girip sınava girmek istedi ancak kadın polis saati gösterip sürenin bittiğini söyledi. Bayan aday bunun üzerine bir süre daha görevlilere yalvarıp okuldan ayrıldı. Bayan aday böyle bir uygulamaya geçildiğini kendisinin geç kaldığını söyledi. Mersin'den gelen erkek aday ise bir süre görevlilere yalvardı ancak sınava alınmadı.

"15 aylık Ömer Tekin bebek sınavdaki annesini bekledi"

Bu arada Kadir Göral ve Fatma Göral çifti sınava 15 aylık Ömer Tekin bebekleriyle birlikte geldi. Bebek olduğu için kimseye bırakamadıkları bebeği anne sınava girmeden önce uyuttu. Baba Göral okulun bahçesinde bebeğini yere yatırarak onun başında bekledi. Baba Göral, büyük oğlunu komşuya bıraktıklarını ancak bebeği bırakamadıklarını birlikte sınavın bitmesini beklediklerini söyledi.

KPSS Adayları da 09.45 Kabusunu Yaşadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel KPSS Adayları da 09.45 Kabusunu Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement