Bediüzzaman Said Nursi Bursa'da Anıldı - Son Dakika
Genel

Bediüzzaman Said Nursi Bursa'da Anıldı

- Bediüzzaman Said Nursi Bursa'da anıldıBURSA - Bediüzzaman Said-i Nursi Bursa'da 56'ncı ölüm yıl dönümünde düzenlenen panelle anıldı.

26.03.2017 11:52

- Bediüzzaman Said Nursi Bursa'da anıldı

BURSA - Bediüzzaman Said-i Nursi Bursa'da 56'ncı ölüm yıl dönümünde düzenlenen panelle anıldı.

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin vefatının 56'ncı yılında düzenlenen panelde konuşmacılar Bediüzzaman'ı anlattı. Merinos Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen panele Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebesi Mehmet Fırıncı'da katıldı. Bediüzzaman Said Nursi ve İnsan" konulu panellerin yöneticiliğini Dr. İsmail Benek yaparken, Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, Prof. Dr. Faris Kaya ve Dr. Murat Çetinkaya, Bediüzzaman Said-i Nursi'yi anlattı. Panele katılan konuşmacılar Bediüzzaman'ın, insanlığın ebedi saadeti için mücadele verdiğini belirterek, günümüzde Bediüzzaman Said-i Nursi gibi değerlere ihtiyaç bulunduğunu belirttiler. Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebesi Mehmet Fırıncı, " Onun feyzinden istifade ettik. Kendisiyle görüşüp hizmetlerinde bulunduk" dedi.

Panelde konuşan Dr. Murat Çiftkaya, "Bediüzzaman'ın şefkat ve merhameti bütün varlık mertebelerindeki şeylerin ve insanların hepsini kuşatıyordu. İnsanlara bitkilere ve hayvanlara şevkat ve merhameti vardı hatta cansız varlıklara dahi vardı" dedi.

Bediüzzaman'ın her türlü ağır şartlara, sıkıntı ve fakirliğe rağmen sadece Türkiye'ye değil bütün dünya ya hitap edebilme bahtiyarlığına ulaşmış bir İslam alimi olduğunu ifade eden Prof Dr. Musa Kazım Yılmaz, "Eserleri 50'den fazla dile çevrilmiştir. Bediüzzaman her şeyden önce sosyal hayatımızın sıhhat ve istikametine fevkalade önem vermiştir. Yazdığı eserlerden de anlaşılacağı üzere hiçbir zaman yıkıcı, parçalayıcı ve tefrika vesilesi olan düşüncelere ve insanlara asla itibar etmemiştir" şeklinde konuştu.

Bediüzzaman Said Nursi Bursa\'da Anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Bediüzzaman Said Nursi Bursa'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement