Balıkesir'de mağarada yaşayan 'İskender Aga' hayatını kaybetti - Son Dakika
Genel

Balıkesir'de mağarada yaşayan 'İskender Aga' hayatını kaybetti

Fransızca ve İngilizce bilen, kolej mezunu İskender Gündüz, son 50 yılını geçirdiği dağda hayatını kaybetti. Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı Akyar kırsal mahallesinde 35 yılını mağarada, 15 yılını da dağda bir barakada geçiren İskender Gündüz, hayatını kaybetti. İskender Gündüz, insanlardan uzak yaşantısını kendisinin seçtiğini söyleyerek gelen tüm medeniyet tekliflerini reddetmişti. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Gündüz, bugün düzenlenen tören ile toprağa verildi.

21.03.2024 19:52  Güncelleme: 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de "İskender Aga" olarak bilinen İskender Gündüz, hayatını kaybetti. Kendisine erzak getiren bir vatandaş tarafından cenazesi bulunan İskender Gündüz'ün 80 yaşına yakın olduğu iddia edildi.

İhlas Haber Ajansı'nın yıllar önce bir kaç kez dağda ziyaret ettiği İskender Gündüz, düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Balıkesir'de mağarada yaşayan 'İskender Aga' hayatını kaybetti

İSKENDER GÜNDÜZ EFSANESİ

Akyar kırsal mahallesinin çevre köylerinde İskender Gündüz'ün yaşam sırları esrarını koruyor. Geçmişi ile ilgili hiçbir zaman bilgi vermeyen İskender Gündüz için çevrede yaşayan köylüler değişik rivayetlerde bulunuyorlar. Civar köylerde yaşayan vatandaşlar İskender Gündüz'ün İzmir Karşıyaka Koleji'nden mezun olduğunu, üniversitede İngilizce ve Fransızca bölümünü bitirdiğini ve 2 dili birden konuştuğunu ileri sürüyorlar.

Balıkesir'de mağarada yaşayan 'İskender Aga' hayatını kaybetti

"SENİ HAMAMA GÖTÜRELİM" TEKLİFİNİ "BANYODAN SONRA ÜŞÜRÜM" DİYEREK REDDETMİŞTİ

Geçmişiyle ilgili vatandaşlar ayrıca İskender Gündüz'ün uzun yıllar Belçika'da babası, eşi ve iki çocuğuyla birlikte yaşadığını, annesinin ölümünden kendisini sorumlu tutarak köyündeki dağa yerleştiğini belirtiyorlar. Vatandaşların berber getirmesine rağmen tıraş olmayı reddeden, banyo yapıp rahatlamasını isteyenlerin "Hamama götürelim" teklifini ise "Banyodan sonra üşürüm" diyerek istemeyen İskender Gündüz, bir dönem tüm Türkiye'nin de dikkatini çekmişti.

Balıkesir'de mağarada yaşayan 'İskender Aga' hayatını kaybetti

Hayatını kaybeden İskender Gündüz, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bağlı Akyar köyüne defnedildi.

Balıkesir\'de mağarada yaşayan \'İskender Aga\' hayatını kaybetti
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Balıkesir'de mağarada yaşayan 'İskender Aga' hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Burak Aslantaş: Nur içinde uyusun kim bilir ne derdi vardı 199 2 Yanıtla
  • Ömer Usal: Kıytırık bölümlere 1 milyon sıralamayla girip üniversite mezunuyum diye ortalıkta hava atan midesi de kafası gibi boş olan kuş beyinliler örnek alsın. 178 15 Yanıtla
  • sabri: kapalı kutu 46 3 Yanıtla
  • Murat Sarıal: insanlardan uzak, hayvanlar ve dogaya yakın yaşamak çok güzel birşey. stres güvenlik kavga gürültü ses dedikodu vs. hiçbirşey yok. 29 2 Yanıtla
  • Necati Kaya: Allah rahmet eylesin. Cumhur baskanı olsa dışarıda van minut haricinde birsey konuşamayan adamdan daha fazla itibar kazandirirdı ülkeye. 4 12 Yanıtla
  • selma doğru: Böyle hayat olmaz. 2 7 Yanıtla

Advertisement