Açlıktan Ölen Gazi Mezar Taşına Kavuştu - Son Dakika
Genel

Açlıktan Ölen Gazi Mezar Taşına Kavuştu

Açlıktan ölen gazi mezar taşına kavuştuMUĞLA - Muğla'nın Milas ilçesinde, bundan 7 yıl önce açlıktan ve soğuktan yaşamını yitiren Kore Gazisi Muharrem Topçu'nun mezarını Milaslı Güneydoğu Gazisi İsmet Kaya yaptırdı.

24.10.2017 17:02

Açlıktan ölen gazi mezar taşına kavuştu

MUĞLA - Muğla'nın Milas ilçesinde, bundan 7 yıl önce açlıktan ve soğuktan yaşamını yitiren Kore Gazisi Muharrem Topçu'nun mezarını Milaslı Güneydoğu Gazisi İsmet Kaya yaptırdı. Vefat eden Gazi Topçu, 7 yıl sora mezar taşına kavuşmuş oldu.

Muğla'nın Milas ilçesinde, 2009 yılında Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi Üyesi 80 yaşındaki Kore Gazisi Muharrem Topçu; bekçilik yaptığı boş binada yetersiz beslenme ve soğuk nedeniyle ölü halde bulunmuştu. Gazi Topçu'nun ölüm sebebini araştıran doktorların; yetersiz beslenme ve soğuk nedeniyle gazinin ölmüş olabileceğini söylemesi üzerine yaşanan olay gündem olmuştu. 7 yıl aradan sonra mezarlık ziyareti sırasında Gazi Topçu'nun bakımsız haldeki mezarını fark eden Milaslı Güneydoğu Gazisi İsmet Kaya'nın girişimleri ile Kore Gazisi Muharrem Topçu mezar taşına kavuşmuş oldu.

Gazi Kaya, 2009 yılında vefat eden Kore Gazisi Topçu'nun bugüne kadar bir mezar taşının bile yapılmadığını kaydederek: "Gazi Topçu, 7 yıl önce Milas'ta boş bir binada ölü halde bulundu. Kimsesiz bir halde, soğuk ve açlıktan yaşamını kaybetti. Şehitlerimizin, gazilerimizin yılda bir gün değil, her zaman anılmasını dilerim. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bunları sonuna kadar hak ediyor. Ayrıca en güzel şey hayır dua almaktır. Ben 1980 yılında Güneydoğu Anadolu'da gazi oldum. Gazilik, Türk fedakarlığının yaşayan destanıdır. Ağabeyimiz olan Gazi Muharrem Topçu'nun mezarını yaptık, mezarını çiçeklerle süsledik. Mezar inşası sırasında oldukça duygulandım. Onu rahmetle anıyorum." dedi.

Milaslı 35 yıllık mermer ustası Hasan Akbıyık, daha önce de Milas'ta bir şehit mezarını hayır için inşa ettiğini ifade ederek: "Gazi İsmet Kaya, benim arkadaşımdır. Kore Gazisi Muharrem Topçu'nun mezarının kötü durumda olduğunu ve bir mezar taşı bile bulunmadığını söylediğinde oldukça etkilendim. Bunun üzerine, Gazi Kaya ile birlikte Gazi Topçu'nun mezarını imece usulüyle inşa ettik" diye konuştu.

Açlıktan Ölen Gazi Mezar Taşına Kavuştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Açlıktan Ölen Gazi Mezar Taşına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement