Roubini Yine Karamsar Konuştu! - Son Dakika
Finans

Roubini Yine Karamsar Konuştu!

Roubini Yine Karamsar Konuştu!

Roubini: ABD`de güçlü ve kendi kendini idame ettirebilir toparlanmanın olasılıklar arasında değil!

23.07.2012 14:30

Ekonomist Nouriel Roubini, ABD ekonomisinde güçlü ve kendi kendini idame ettirebilir bir toparlanmanın olasılıklar arasında yer almadığını ve önümüzdeki yıllarda ABD ekonomisinde trendin altında büyüme beklediğini söyledi.

Ekonomist Nouriel Roubini, yazdığı makalede, bu yıl için yüzde 3'den daha iyi GSYH büyüme oranı bekleyenlerin hata yaptığı belirterek, ABD ekonomisinin bu yıl daha da yavaşlayacağını savundu. Gelecek yıl da mali uçurumun etkilerinin görüleceğini ve tüm vergi indirimleri ve transfer ödemelerininsona ermesine izin verilmesi, harcama kesintilerinin devreye girmesihalinde 2013 GSYH büyümesinin yüzde 4.5'nin kaybedileceğini belirtti.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

FED'in bu yıl daha fazla parasal genişlemeye gidebileceğini ifade eden Roubini, ancak uzun vadeli faizlerin aşırı düşük seyrettiğiortamda atılacak parasal genişleme adımlarının harcamaları daha fazla artırmak konusunda çok etkili olmayacağına inandığını vurguladı.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Roubini Yine Karamsar Konuştu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement