'Mali Uçurum'da Sona mı Geliniyor? - Son Dakika
Finans

'Mali Uçurum'da Sona mı Geliniyor?

\'Mali Uçurum\'da Sona mı Geliniyor?

Temsilciler Meclisi lideri John Boehner ve Başkan Barack Obama, bütçe görüşmelerine devam ediyor

19.12.2012 08:15

Temsilciler Meclisi lideri John Boehner ve Başkan Barack Obama, bütçe görüşmelerine devam ediyor

ABD Temsilciler Meclisi lideri John Boehner, hafta sonuna kadar bir anlaşmanın oylamaya sunulmasını umut ettiğini dile getirdi.

Başkan Barack Obama'yla görüşmelere devam eden Boehner, yıllık geliri 1 milyon dolardan fazla olanlara vergi artışını öngören bir B Planı hazırlayacağını belirten John Boehner, Obama ile pazarlıkları da sürdüreceğini dile getirdi.

Elimizden geldiği kadar vergi verenleri korumamız önemli bir şey diyen Boehner, B planımız 1 milyon dolar veya daha altında geliri olan ABDli vergi ödeyen vatandaşları koruyacaktır ifadelerini kullandı.

Boehner ayrıca bugün gazetecilere yaptığı açıklamada Barack Obama ile hala daha kapsamlı bir anlaşmaya varmayı umut ettiğini dile getirdi. Temsilciler Meclisi lideri, bir teklifin bu hafta sonuna kadar oylamaya sunulmasını umduğunu, ve bu teklifte emlak vergisi gibi alternatif vergilerin olabileceğini de belirtti. Öte yandan Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada Boehner'ın teklifinin hala bir dengede olmadığını söyleyerek, Demokratlar tarafından kontrol edilen Senato'dan geçemeyeceğinin altını çizdi.

Carney, Başkan, her iki tarafın aralarındaki farklılıkların üstesinden gelerek bir çözüme ulaşacakları konusunda umutlu dedi.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans 'Mali Uçurum'da Sona mı Geliniyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement