Kimler Servetinin Yarısını Bağışladı? - Son Dakika
Finans

Kimler Servetinin Yarısını Bağışladı?

Kimler Servetinin Yarısını Bağışladı?

Bu isimler arasında kimler var?

20.09.2012 10:30

Büyük servet sahiplerinin paralarının en az yarısını henüz yaşarken istedikleri hayır işleri arasında parça parça bölüştürmesini amaçlıyor

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

64.9 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin ikinci ismi olan Gates ve 47.5 milyar dolarlık varlığıyla en zengin 4. isim olan Buffett, Giving Pledge (Verme Taahhüdü) adlı kampanyayı 2010 yılında başlatmıştı. Kampanya büyük servet sahiplerinin paralarının en az yarısını henüz yaşarken istedikleri hayır işleri arasında parça parça bölüştürmesini amaçlıyor.

Bugüne kadar 92 ailenin katılım sözü verdiği kampanyaya yeni katılan 11 milyarder arasında en tanınanları internet üzerinden film ve televizyon izleten Netflix'in CEO'su Reed Hastings ile çip üreticisi Intel'in kurucularından Gordon Moore.

FACEBOOK'UN KURUCUSU DA VAR

Son 2 yıl içinde projeye destek sözü açıklayan isimler arasında CNN kurucusu Ted Turner, New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, bilişim şirketi Oracle'ın kurucularından Larry Ellison ve Star Wars filmlerinin yapımcısı George Lucas da var.Bugüne kadar kampanyaya katılan en genç isim ise Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg (28) oldu.

Bill & Melinda Gates Vakfı tarafından koordine edilen kampanyaya katılma sözünün yasal bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Projeyi eleştirenler bağış sözü verenlerin bu bağışları gerçekleştirip gerçekleştirmediklerinin belli olmadığını söylüyor. Bill Gates ise kamuoyu önünde yapılan bağış sözünün manevi yönden bağlayıcı olması nedeniyle önemli olduğunu dile getiriyor.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Kimler Servetinin Yarısını Bağışladı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement