İşte Roubini'nin Yeni Kehaneti - Son Dakika
Finans

İşte Roubini'nin Yeni Kehaneti

İşte Roubini\'nin Yeni Kehaneti

Ekonomist Nouriel Roubini, ABD`nin Mali Uçurum`dan sağ çıkamaycağını söyledi

17.12.2012 09:15

Ekonomist Nouriel Roubini, ABD'nin Mali Uçurum'dan sağ çıkamaycağını söyledi

Nouriel Roubini, Dr Kıyamet lakabına yakışır bir tahminle ABD'nin mali uçurumdan aşağı düşeceğini, ancak piyasa tepkisinin, Kongre'deki iki partiyi uzlaşmaya zorlayacağını söyledi.

Bloomberg TV'de konuşan Roubini, Büyük bir olasılıkla uçurumdan düşeceğiz dedi. Ancak bunun çok kötü bir durum olmayacağını, piyasada oluşacak tepkinin tarafları bir anlaşma yapmak zorunda bırakacağını belirtti.

Roubini, mali uçurum konusunda Washington'da bir anlaşma olsa bile, mali uçurumu yaratan vergi ve harcama politikalarındaki değişikliklerin GSYİH da yüzde 1.4 bir ters etki yaratacağını kaydetti.

Bu olumsuz görüşüne karşın Roubini, ABD'nin diğer gelişmiş ülkelerden daha iyi durumda olduğunu söyledi. Roubini, Uzun dönemde ABD'nin temel göstergeleri diğer ülkelerden daha güçlü. Kısa dönemde sanırım bu yıl gene zayıf bir büyüme göreceğiz. Önümüzdeki yıl, mali politikanın az da olsa etkileri ve birçok olumsuz beklenti riskleri (mali uçurumun büyümesi, Euro Bölgesi krizi, Çin'in sert inişi, Orta Doğu'daki gerginliklerin petrol fiyatlarını yükseltmesi) ile sanırım yüzde 1.7 büyüme olacak. Yani düşüş senaryosu ciddi bir olasılık taşıyor dedi.

ABD Hazine Bakanlığı görevini kabul edip etmeyeceği sorusuna ise Roubini Başkan Barack Obama'nın kendisini bu göreve koymayacağını düşündüğünü söyledi. Roubini Beni arayacağını sanmıyorum. Bir entelektüel olarak şu andaki konumunda tartışmalara katkı sağlayabilirim dedi.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans İşte Roubini'nin Yeni Kehaneti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement