İMKB'de Yeni Hedef Ne? - Son Dakika
Finans

İMKB'de Yeni Hedef Ne?

İMKB\'de Yeni Hedef Ne?

Avrupa Merkez Bankası kararı sonrası yurtdışı piyasalarda yükselişin hız kazandığı günde İMKB tutuk bir seyir izledi.

07.09.2012 09:45

Avrupa Merkez Bankası kararı sonrası yurtdışı piyasalarda yükselişin hız kazandığı günde İMKB tutuk bir seyir izledi. Uzmanlar, İMKB'de görülmesi olası seviyeleri belirtti.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin ikinci piyasadan sınırsız tahvil alımı yapacakları açıklaması sonrası Avrupa ve ABD borsalarında sert yükselişler görülmesine karşın İMKB günü sınırlı bir yükselişle kapattı.

The Lira'dan Ceren Dilekçi'nin haberine göre; piyasalarda coşkunun arttığı günde sorunlu ülke tahvil faizlerinde sert geri çekilmeler görülürken, banka hisseleri öncülüğünde değer kazanan yurtdışı endekslerde yükselişler yüzde 4'ü aştı. Emtialar cephesinde de alımların arttığı günde spot altının onsu Mart'tan bu yana en yüksek seviyeye sıçrayarak 1,708 doları aştı.

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Yurtdışı borsaların yatay seyir izlediği günlerde rekor kıran İMKB ise, dün piyasalarda görülen coşkuya katılmadı. Endeks gün sonunda yüzde 0,23 primli 67,714 puandan işlem görürken toplam işlem hacmi 1,9 milyar lirayı aştı.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

KAR SATIŞI GÖRÜLDÜ

Meksa Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Barkın Yalçın, Draghi'nin tahvil alımı kararı sonrası gelişmiş ülkelere para gireceğini, gelişmekte olan ülkelere para girişi olmamasından dolayı İMKB'de yükselişin sınırlı kaldığını ifade etti. Yurtdışı borsalardan önde olan İMKB'de bir miktar kar satışı görüldüğünü sözlerine ekledi.

71 BİN CİVARI GÖRÜLEBİLİR

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan ise, bir gün öncesinde Avrupa borsaları yatay seyir izlerken, İMKB'nin ise yurtdışına görece pozitif seyir izlediğini hatırlattı. Banka hisselerinin önemli direnç noktalarına geldiğini belirten Doğan, bankalarda alımların durmasının İMKB'nin görece tutuk seyir izlemesine yol açtığını söyledi. İlerleyen günlerde İMKB'nin yurtdışı ile uyum sağlamaya devam edeceğini bildiren Doğan, 68.500-69.000 önemli direnç aralığı olduğunu, 69.000 seviyesinin geçilmesi durumunda yan hisselere gelecek alımlarla birlikte 71.000 civarının anlık da olsa görülebileceğini dile getirdi.

70 BİNLER TEST EDİLEBİLİR

Metro Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı İsmail Mercankaya ise, değerlendirmesinde, son bir kaç haftadır İMKB'nin yurtdışından farklı hareket ettiğini fakat toplamda aynı getiriyi elde ettiğini belirtti. Dün Avrupa'dan daha iyi performans sergileyen İMKB'nin dün arayı kapattığını ifade eden Mercankaya, dalgalanmanın devam edeceği öngörüsünde bulundu.

İMKB'nin yurtdışından daha iyi performans izlemesini beklediğini bildiren Mercankaya, oynak seyir izleyerek 65.000'lerin üzerinde kalarak 70 binlerin test edilebileceğini söyledi.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans İMKB'de Yeni Hedef Ne? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement