İMKB Bir Rekor Daha Kırabilir Mi? - Son Dakika
Finans

İMKB Bir Rekor Daha Kırabilir Mi?

İMKB Bir Rekor Daha Kırabilir Mi?

İMKB, küresel piyasalardn pozitif ayrışarak dün 71.219 puanla tarihinin ikinci kapanış rekorunu kırdı

23.10.2012 10:15

İMKB, küresel piyasalardn pozitif ayrışarak dün 71.219 puanla tarihinin ikinci kapanış rekorunu kırdı.

Küresel piyasalar, ABD'de şirket karlarının düşürülmüş beklentileri bile karşılayamaması, Avrupa'da İspanya'nın resmi kurtarma başvurusunda bulunup bulunmayacağına yönelik belirsizliklerle dün satıcılı bir seyir izledi. Buna rağmen İMKB'nin küresel hisse senedi piyasalarından pozitif ayrışmasının devam ettiği ve 71.219 puanla tarihinin en yüksek ikinci kapanışını yaptığı görüldü.

PİYASALARDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Analistler bugün için Japonya Merkez Banksı'nın ilave teşvike gidebileceği beklentilerinin piyasaları pozitif etkileyebileceğini, ayrıca ABD'de açıklanacak veriler ve Fed'in bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantısına yönelik beklentilerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydediyor.

Dün ABD'de Dow Jones endeksi Caterpillar'in yıl sonu satış hedefini düşürmesinin ardından tepki alımlarının sınırlı kalmasıyla günü hemen hemen önceki kapanış seviyesinden kapatırken S&P 500 endeksi ise yüzde 0,12 oranında değer kaybetti.

Avrupa tarafında başbakan Rajoy'un bölgesel seçimlerde destek görmesinin yardım talebinde bulunacağı beklentilerini azaltması ve açıklanan Avro bölgesi borçlanma verilerinin tarihin en yüksek seviyeye çıkması ile Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,71, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,61, İspanya'da IBEX 35 endeksi ise yüzde 0,46 oranında değer kaybetti.

Yurt içinde ise tahvil-bono piyasasında Merkez Bankası'nın açıkladığı beklenti anketinde yıl sonu enflasyon beklentisinin gerilemesi ile alıcılı seyir devam etti ve gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 7,18'e geriledi.

İMKB'de banka ve holding hisselerinde görülen güçlü alışlarla endeks tarihinin en yüksek 2. kapanışını yaptı. Günü 71.219 puandan kapatan endeksin tarihi kapanış zirvesi 71.543 seviyesinde bulunuyor.

14.30 Türkiye, TCMB ekim ayı imalat sanayi kapasite kullanım oranı

14.30 Türkiye, TCMB, ekim ayı reel kesim güven endeksi

14.45 ABD, haftalık mağaza satışları

15.55 ABD, REDBOOK perakende satışlar

17.00 ABD, ekim ayı Richmond Fed imalat endeksi

17.00 Avro Bölgesi, ekim ayı öncü tüketici güven endeksi

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans İMKB Bir Rekor Daha Kırabilir Mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement