Gerçek Bir Kentsel Dönüşüm Projesi: La Marin Kartal - Son Dakika
Emlak

Gerçek Bir Kentsel Dönüşüm Projesi: La Marin Kartal

Gerçek Bir Kentsel Dönüşüm Projesi: La Marin Kartal

Kartal Sahil’de inşa edilen La Marin Kartal projesinde, eksiden 6 bina bulunan alana, 2 bina yapılıyor ve geri kalan alan yeşillendiriliyor.

22.09.2017 01:05

Kartal"da kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen La Marin Kartal projesi, diğer kentsel dönüşüm projelerine örnek olacak özelliklere sahip. Gerek yenilenebilir enerji kullanması gerek, betonlaşmayı azaltarak yeşil alanları artırması gibi özellikleri La Marin Kartal"ı gerçek kentsel dönüşüm projesi yapıyor. La Marin Kartal projesinin detaylarını Sercan İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Sercan Geylani"den dinliyoruz:

BİZE LA MARİN KARTAL"I ANLATIR MISINIZ?

La Marin Kartal gerçek manada bir kentsel dönüşüm projesi. Burada boş bir arsaya inşa yapmıyoruz. Burada gerçekten miladını doldurmuş 6 bloğu kentsel dönüşüme sokup yeni konut üretmeyi hedefliyoruz. Normalde 6 bina varken biz bunu 2 binaya düşürdük. Demek ki blok başına 4 bin 100 m2 arsa düşüyor. Ne oldu bu alanı yeşil alana ayırmış olduk. Binanın altına otoparklar yaptık ve artık dışarıya araba park edilmeyecek. Gerek yeşil alanın genişletilmesi, gerek doğal enerji kaynaklarının kullanımı gibi nedenlerle gerçek bir kentsel dönüşüm projesine imza attık. 108 adet eski kat malikimiz var. 6 parseli birleştirdik. 2017"nin başı gibi inşaata başladık. İnşallah 2018"in sonunda teslim etmeyi düşünüyoruz.

Gerçek Bir Kentsel Dönüşüm Projesi: La Marin Kartal

M2 FİYATLARINIZ NE KADAR?

200 tane daire 17 dükkanımız var. M2 fiyatlarımız şuanda 7 bin - 7 bin 500 lira civarında başlıyor. İlk başladığımızda 6 bin 500 liraydı. Bizden daire alan insanların konut ihtiyacını karşılarken ticari anlamda da bir kazanç sağlamalarını gözetiyoruz.

PROJELERİNZDEKİ ENERJİ VERİMLİLİĞİNİN ÖN PLANDA OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ. BU KONUDA BİRAZ DETAYLI BİLGİLER VEREBİLİR MİSİNİZ?

Yağmur sularının toplanmasıyla ilgili bir çalışmamız var. Yağmur sularını depolarda toplayıp, bahçe suyu olarak kullanacağız. Ayrıca güneş enerjisini teraslara toplayıp, ortak alanların elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılayacağız. Belki yüzde yüzünü karşılayamayız ama ne kadarını güneş enerjisinden karşılasak iyidir.

Gerçek Bir Kentsel Dönüşüm Projesi: La Marin Kartal

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSU SİZCE NASIL İLERLİYOR

Kadıköy"e bakın, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen bölgelerde, inşaat alanları hiç bitmiyor. Bir inşaatın bitmesi 2 yılı buluyor. Biri bitiyor diğeri başlıyor. Bir bakıyorsunuz o sokakta 10 yıl boyunca inşaat var. Ama biz burada inşaata başladık başından sonuna kadar 2 yıl içinde bir adayı komple değiştirmiş olacağız. 1-2 yılda bitti gitti. Ada vasfında kentsel dönüşüm olmadıkça ben kentsel dönüşe inanmıyorum.

PROJENİN NE KADARINI SATTINIZ?

Şuanda yüzde 47"deyiz. Projenin en üst katlarımız La Marin Loft dediğimiz daha satışa çıkmadığımız loftlarımız var. Onlar da Ekim ayı itibariyle satışa çıkacak. Biz zaten istediğimiz satış grafiğini yakalamış durumundayız.

LOFT DAİRELERİNİZ DUBLEKS Mİ?

Kendi içlerinde dubleks. Yüksek tavanlı, 6m yüksekliğe sahip, terasa açılan daireler. M2 büyüklükleri 210 m2"den 328 m2"ye kadar çıkıyor. Bunlar özel daireler..

Gerçek Bir Kentsel Dönüşüm Projesi: La Marin Kartal

DAİRE BÜYÜKLÜKLERİNİZ NEDİR?

Projemiz aile konseptinde tasarlandı. 2+1"den başlıyor daire büyüklükleri… 2+1"ler minumum 80 m2"den başlar, 120 m2"ye kadar çıkar.

PROJEDE NE KADARLIK BİR PRİM ÖNGÖRÜYORSUNUZ?

La Marin"in en önemli özelliğine bakıldığında, projenin hemen arkasında Marmaray"a bağlanacak bir tren hattı var. 2019 Haziran gibi bitiyor. Onun hemen arkasında minibüs yolu, 150m önünüzde sahil yolu var. Projemizin yüzde 85"i balkonlu, kapanmaz bir deniz manzaramız var. Tüm bunlar projeye en az yüzde 30 prim kazandıracaktır. Kartal Sahil deprem konusunda kötü bilinir ama öyle değil aslında. Biz burada 2-3 ay sırf kaya kırdık. Burada bir çizgi var onun altı killidir ama biz o kilin üstünde kalıyoruz.

Gerçek Bir Kentsel Dönüşüm Projesi: La Marin Kartal

SEKTÖRDE YENİ BİR KAMPANYA SÜRECİ BAŞLADI. ŞİMDİ AL 2019"DA ÖDE DİYE.. BU KAMPANYALAR SEKTÖRÜ HAREKETLENDİRİR Mİ?

Bu kampanyalar Emlak Konut garantörlüğünde olduğu için, Emlak Konut projelerinde geçerli olacak kampanyalar. Sektörü muhakkak hareketlendirir. Konut sektöründe hareketlenmeme gibi bir durum yok. Ama konutta arz fazlası olduğu bir gerçek. Şuanda lokasyonu çok iyi olan projelerde bile sıkıntılar var. Tabi arz çok fazla, talep eskisi gibi değil, konut kredi faiz oranlarının yükselmiş olması o da sıkıntı yaratıyor. Ben hareketliliğin olacağına inanıyorum. Ama herkes ayağını yorganına göre uzatmalı.

MALİYETLER ÇOK ARTTI

İstanbul"da arsa m2 fiyatları olması gerekenden çok yüksek oldu. Arsa fiyatlarının yükselmesiyle birlikte maliyetlerin de yükselmesine neden oldu ve yüklenici firmaların m2 birim satış fiyatlarını yükseltiyor. Firmalar istese de bu rakamları düşüremiyor. Müşteri uygun fiyatlı daire bekliyor ama maliyetlerden dolayı fiyatlar artıyor. Biz Kartal sahilde bu inşaatı büyük arsa maliyetleriyle yapıyoruz. Kat karşılığında anlaştık, yüzde 55 oranında kat karşılığında anlaştık. Tabi maliyetlerimiz sadece arsa payıyla kalmıyor. Kat maliklerimizin kiralarını ödüyoruz. Ruhsat, iskan harçlarımız var. Bu maliyetleri koyduğunuz zaman maliyetlerimiz yüzde 60"ı buluyor. Mecburen fiyatlara yansıyor bu durum müşterinin bütçesini aşıyor. Bugün bir haber okudum. İstanbul"da orta sınıf bir aile 12 yıl boyunca hiçbir şey yemeden ancak bir daire alabiliyor. La Marin"de inşaata başladığımızda demirin tonu bin 600 liraydı. şimdi 2 bin 400 liraya çıktı.

Sümeyra Kırca - ÖZEL HABER

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak Gerçek Bir Kentsel Dönüşüm Projesi: La Marin Kartal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement