Diyarbakır Ergani ilçesinde yeni otogar tamamlanma aşamasında - Son Dakika
Emlak

Diyarbakır Ergani ilçesinde yeni otogar tamamlanma aşamasında

Diyarbakır Ergani ilçesinde yeni otogar tamamlanma aşamasında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergani ilçesinde inşa edilen ilçe otogarı projesi tamamlanma aşamasına geldi. Otogar, toplu taşıma araçlarının daha iyi hizmet vermesini sağlamak ve trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bir projedir. Otogar, 12 toplu taşıma peronu, 8 gişe ve 20 araçlık depolama alanı gibi özelliklere sahiptir. Ayrıca, kapalı alan, bilet satış noktaları, bekleme salonu, WC, mescit, bebek bakım odası, teknik oda, amir odası, kafeterya, ticari alan ve su deposu gibi hizmet birimlerini içermektedir. Otogarın zemini bazalt plaklarla kaplanacak ve Diyarbakır-Elazığ kara yoluna tek giriş-çıkış noktası olacaktır.

18.09.2023 14:05

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Ergani ilçesinde inşa edilen ilçe otogarı tamamlanma aşamasına geldi.

İlçede toplu taşıma araçlarının vatandaşlara daha iyi hizmet vermesini sağlamak ve oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak için Fen İşleri Daire Başkanlığınca proje hazırlandı.

İlçe otogarı projesinde 12 toplu taşıma peronu, 8 gişe ve 20 araçlık depolama alanı bulunuyor.

8 bin metrekarelik alana inşa edilen otogarda, 504 metrekare kapalı alan, 8 bilet satış noktası, bekleme salonu, WC, mescit, bebek bakım odası, teknik oda, amir odası, kafeterya, ticari alan ve su deposu yer alıyor.

Diyarbakır- Elazığ kara yolu üzerine inşa edilen ve tek giriş-çıkış noktası olacak otogarın 432 metrekarelik zeminine bazalt plaklar döşenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Emlak Diyarbakır Ergani ilçesinde yeni otogar tamamlanma aşamasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement