ZÜCDER'in geleneksel iftarında sektör paydaşları bir araya geldi - Son Dakika
Ekonomi

ZÜCDER'in geleneksel iftarında sektör paydaşları bir araya geldi

ZÜCDER\'in geleneksel iftarında sektör paydaşları bir araya geldi

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, hedeflerinin dünya ihracat liginde 10. sırada bulunan sektörü, 5 yıl içerisinde dünya 5'inciliğine taşımak olduğunu belirtti.

16.04.2022 10:48  Güncelleme: 12:23

Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz, hedeflerinin dünya ihracat liginde 10. sırada bulunan sektörü, 5 yıl içerisinde dünya 5'inciliğine taşımak olduğunu belirtti.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, dünyanın 200'den fazla ülkesine ihracat yapan züccaciye sektörü, salgın döneminde yaşadığı ham madde, döviz, lojistik, navlun, enerji, finans maliyetleri gibi birçok soruna rağmen 2021 yılında ihracatını 6,03 milyar dolara yükseltti ve 4,72 milyar dolar dış ticaret fazlası verdi.

2022 yılı için 7 milyar dolar ihracat hedefinin bulunduğu sektörün kurulduğu 18 yıldan bu yana çatı derneği olan ve 521 üyesiyle sektörün hacim olarak yüzde 80'inden fazlasını temsil eden ZÜCDER, 17. geleneksel iftarını gerçekleştirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ZÜCDER Başkanı Mesut Öksüz, hedeflerinin dünya ihracat liginde 10. sırada bulunan sektörü, 5 yıl içerisinde dünya 5'inciliğine taşımak olduğunu belirtti.

Çıkışın ihracatta olduğunu, Çin karşısındaki avantajlarını uluslararası fuar ve organizasyonları güçlendirerek daha iyi kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Öksüz, "ABD'ye, Latin Amerika'dan Türki Cumhuriyetlere kadar 50'den fazla ülkenin en büyük toptancı, zincir market ve mağazalarının katılacağı 100'den satın almacının ağırlanacağı ve 5 binin üzerinde yüz yüze görüşmenin yapılacağı, üretici-marka buluşmalarıyla sektörün en büyük organizasyonunu gerçekleştiriyoruz.

Bu yıl 2 defa 9'uncu ve 10'uncu Üretici Marka Buluşmalarına imza atacağız. Yılın ilk etkinliği 15-18 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek." ifadelerini kullandı.

Öksüz, yıl içerisinde sektöründe dünyanın sayılı fuarları olarak gösterilen ZÜCHEX ve Host fuarlarını da düzenlemeye devam edeceklerini belirtti.

Yakın bir zamanda Afrika, İngiltere, Kanada ve Amerika'ya heyetler düzenleyerek ihracat performanslarını artırmak istediklerini aktaran Öksüz, dijitalleşmeye de ağırlık verdiklerini bildirdi.

Öksüz, e-ticaretin gelişmesi ve dünya ile bağların online kurulabilmesi için ZÜCDER Dijital Portalı hayata geçirdiklerini belirterek, "Üyelerimizin hem ihracat yapabilecekleri 'B2B' portalı, istihdam sağlayabilecekleri 'Kariyer Portalı', her türlü bilgilendirmeye kolayca ulaşabilecekleri 'mobil uyumlu platformu' çalışır hale getirdik.

Kariyer portalı sayesinde iş dünyası ile meslek liseleri ve üniversiteler bir araya geliyor. Şirketler kolayca kendi sektörleri için istedikleri iş gücünü bulabiliyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ZÜCDER'in geleneksel iftarında sektör paydaşları bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement