Zeytin Sineğine Karşı Havadan İlaçlama Talebi - Son Dakika
Ekonomi

Zeytin Sineğine Karşı Havadan İlaçlama Talebi

Zeytin Sineğine Karşı Havadan İlaçlama Talebi

Balıkesir Zeytin Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Semerci: "Havadan ilaçlamanın iki yıldır yapılmaması Edremit Körfezi'nde zeytinyağında üretim düşüklüğüne yol açtı.

16.12.2013 11:29

Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu Başkanı Mehmet Semerci, zeytin sineğine karşı havadan ilaçlamanın iki yıldır yapılmamasının, Edremit Körfezi'nde zeytinyağında üretim düşüklüğüne yol açtını ileri sürerek, "Havadan ilaçlama tekrar başlatılmalı" dedi.

Semerci, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en kaliteli zeytinyağlarının Ayvalık, Edremit, Burhaniye, Havran ve Gömeç ilçelerinde üretildiğini söyledi.

Bu ilçeleri içine alan Edremit Körfezi'nin zeytin ve zeytin yağı üretiminde ülkenin önde gelen bölgeleri arasında yer aldığını ifade eden Semerci, şunları kaydetti:

"Havadan ilaçlamanın iki yıldır yapılmaması, Edremit Körfezi'nde zeytinyağında üretim düşüklüğüne yol açtı. Zeytin sineğine karşı havadan ilaçlama tekrar başlatılmalı. Havadan ilaçlamanın doğal karışımlarla yapılması için bizlerden alınan yüzde 2 stopaj, yüzde 2.5'a çıkarılabilir. Böylece havadan ilaçlama maliyetinin yüzde 80 kadarı karşılanabilir."

Bölgedeki üretim ve kalite açısından zeytin sineğine karşı etkin mücadele yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Semerci, mücadele ile rekoltenin ve zeytinyağında kalitenin artacağını ifade etti. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Zeytin Sineğine Karşı Havadan İlaçlama Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement