Yunanistan Krizden Çıkıyor - Son Dakika
Ekonomi

Yunanistan Krizden Çıkıyor

Yunanistan Krizden Çıkıyor

Yunanistan Başbakanı Samaras, Yunanistan'ın krizin en kötü zamanlarını geride bıraktığını söyledi.

03.04.2014 08:45  Güncelleme: 08:42

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, Yunanistan’ın krizin en kötü zamanlarını geride bıraktığını ve üç ay içinde piyasalardan borçlanmayı planladıklarını söyledi.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, ülkesinin krizin en kötü günlerini geride bıraktığını söyledi. 

ŞİMDİ DURUM DEĞİŞTİ

Samaras, “Yunanistan geri döndü. İki yıl önce biz Euro Bölgesi’nde finansal istikrarsızlığın tek nedeni olarak gösteriliyorduk. Oldukça dengeli Euro Bölgesi’nin istikrarsız tek ekonomisiydik. Ancak şimdi durum değişti. Yunanistan ekonomisini dengeledi. Hem siyasi hem de ekonomik olarak sağlam adımlar atıldı. 

Şu anda Euro Bölgesi’ndeki tüm dengesizlikler Yunanistan dışında gerçekleşiyor” dedi. Yunanistan Başbakanı, “Dibe vurduk ve şimdi yukarı çıkıyoruz. Ama daha çıkışın çok başlarındayız” diye devam etti. 

PİYASA GÜVENİNİ TEST EDECEK 

İki yıl önce iflasın eşiğinden Avrupa ve IMF’den aldığı kredilerle dönen Yunanistan, üç ay içinde yeni bir tahvil ihracı planlıyor. 

Borç krizine girdiği günlerden bu yana piyasalardan borçlanamayan Yunanistan için bu son dönemdeki en büyük ekonomik gelişme olacak. 

2 MİLYAR DOLARLIK TAHVİL İHRAÇ EDECEK

Atinalı yetkililer bu gelişmeler ışığında piyasaların güvenini test etmek amacıyla 1,5-2 milyar dolarlık beş yıllık tahvil ihracı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Son altı yıldır resesyonda olan Yunanistan ekonomisi artık büyüyor. 

Ülkenin borçlanma faizlerini de dört yıl öncesine göre azalıyor.Yunanistan bu yıl yüzde 0,6 büyüme bekliyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Yunanistan Krizden Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement