Yimpaş Yöneticileri İçin Hapis Kararı - Son Dakika
Ekonomi

Yimpaş Yöneticileri İçin Hapis Kararı

Yimpaş Yöneticileri İçin Hapis Kararı

Yargıtay, Avrupa'da Binlerce Gurbetçiyi Mağdur Eden Yimpaş Holding A.ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve 10 Yönetim Kurulu Üyesine Hapis Cezası Verdi.

15.06.2007 02:21

YARGITAY, Avrupa’da binlerce gurbetçiyi mağdur eden Yimpaş Holding A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ve 10 yönetim kurulu üyesi hakkındaki "Sermaye Piyasası Kanunu’na" muhalefetten 2’şer yıl hapis ve 10’ar bin YTL para cezasını onadı. Davanın, zamanaşımı süresi bu ay sonunda dolacaktı. Uyar’la yöneticileri 8’er ay hapis yatacaklar. Daire, sermaye artırımı yapan Yimpaş’ın 10 bin kişiden "borç" adı altında para toplayıp sonradan SPK’dan izin istemesini kanuna aykırı buldu ve suç olarak niteledi. Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) şikayeti üzerine Yozgat Cumhuriyet Savcılığı, Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Uyar ve 10 yönetim kurulu üyesi hakkında dava açmıştı. Mahkemeye sunulan Bilirkişi raporunda "Senetlerin kurul kaydı tamamlanmadan halka arzedilip bedellerinin tahsilinden dolayı suçun oluştuğu, 1999 sonuna dek yasaya aykırı şekilde para toplandığı" savunulmuştu. Yargılama sonunda, Yozgat 2. Asliye Ceza Mahkemesi, 26 Aralık 2006’da Uyar ile 10 yöneticisini "Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet ve izinsiz halka arz" suçundan mahkûm etmişti.

Yakalama emri çıkacak

YARGITAY 7. Ceza Dairesi’nin kararı ilgili mercilere ulaştığında, 11 sanık hakkında yakalama emri çıkarılacak ve bulundukları yerde gözaltına alınarak cezanın infazı için cezaevine koyulacak. Sanıklar yönünden ’olağanüstü kanun yolu’ olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na ’karar düzeltme’ başvurusunda bulunma hakları bulunuyor. Fakat bu olağanüstü kanun yolu, yerel mahkemenin kararının Yargıtay’ca onanmasıyla birlikte kesinleştiği için cezanın infazına engel oluşturmuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yimpaş Yöneticileri İçin Hapis Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement