Yazıcı ve Özilhan, Anadolu'yu İkinci Kuşağa Teslim Etti - Son Dakika
Ekonomi

Yazıcı ve Özilhan, Anadolu'yu İkinci Kuşağa Teslim Etti

Yazıcı ve Özilhan, Anadolu\'yu İkinci Kuşağa Teslim Etti

Anadolu Grubu'nun Kurucuları Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan, Görevlerini Tamamen Bırakarak Yönetimden Çekildi.

15.06.2007 02:23

Anadolu Grubu’nun kurucuları Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan, görevlerini tamamen bırakarak yönetimden çekildi.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yazıcı görevini Tuncay Özilhan’a, Yönetim Kurulu Başkan Vekili İzzet Özilhan ise görevini İbrahim Yazıcı’ya bıraktı.

Anadolu Grubu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Kamil Yazıcı’nın, Grup çalışanlarına gönderdiği yazıda günümüzde geniş bir coğrafyada ürün ve hizmet üreten, çok uluslu şirketlerle işbirliği içinde gelişen ve büyüyen bir yapıya sahip Anadolu Grubu ile gurur duyduğunu belirttiği aktarıldı.

HUZURLA BIRAKIYORUM: Kamil Yazıcı, "Artık yapmam gerekenin gelişmeleri yakından takip ederek, tecrübem ile destek vermek olduğuna inanıyorum" diyerek, görevini, Grubun İcra Başkanı Tuncay Özilhan’a bıraktığını, huzurlu olduğunu ve geleceğe güvenle baktığını belirtti.

ANADOLU EMİN ELLERDE: Yıllardır hep yeni yatırımlar yapmayı ve istihdam alanları yaratmayı düşünerek çalıştıklarını ve sonuçta geniş bir coğrafyanın küresel bir şirketi olmayı başardıklarını ifade eden İzzet Özilhan da şunları söyledi: "Anadolu Grubu’nun emin ellerde olduğu düşüncesi ile Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevimden çekilerek, yerimi grup ve şirketlerimizde Yönetim Kurulu Üyelikleri görevi ile değerli hizmetlerde bulunan İbrahim Yazıcı’ya devrediyorum."

İKNA ET YA DA İKNA OL: Anadolu Grubu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türk iş dünyasının, en uzun ömürlü ortaklıklarından birine imza atan Kamil Yazıcı ile İzzet Özilhan’ın işbirliklerinin 1950’li yıllara dayandığı hatırlatıldı. Açıklamada, Mısır Çarşısı’nın yukarısında sahip oldukları bir dükkan ile başlayan uzun ömürlü ortaklığın sırrının ise duayenlerin "Ya ikna et ya da ikna ol" prensibi olduğu vurgulandı.

Anadolu’nun 2006 cirosu 3.5 milyar dolar

2006 cirosu 3.5 milyar dolar.

Cirosunun yüzde 25’i yurtdışından.

2006’da yaptığı yatırım 1.1 milyar dolar.

Yatırımların 706 milyon dolarlık kısmı yurt dışında.

Grupta halen 14 bin 500 kişi çalışıyor.

2007 sonunda çalışan sayısı 16 bine çıkacak.

2007 yıl sonu ciro hedefi 3.9 milyar dolar.

2007 sonunda ihracat hedefi 8 milyon dolar.

2007’de yapılacak toplam yatırım 350 milyon dolar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Yazıcı ve Özilhan, Anadolu'yu İkinci Kuşağa Teslim Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement