Xiamen'in BRICS ülkeleriyle ticareti arttı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Ekonomi

Xiamen'in BRICS ülkeleriyle ticareti arttı

Xiamen\'in BRICS ülkeleriyle ticareti arttı
03.10.2023 16:52

Çin'in güneydoğusundaki Xiamen şehri, 2023 yılının ilk sekiz ayında BRICS ülkeleriyle ticaretini bir önceki yıla göre yüzde 28,7 artırarak 75,81 milyar yuana ulaştı. Kentin BRICS ülkelerine ihracatı yüzde 10,4 artarken, ithalatı ise yüzde 37 artış gösterdi. İthal edilen ürünler arasında kömür, linyit, metal cevheri, mineral içerikli kum ve tarım ürünleri yer alırken, ihracatta mekanik ve elektrikli ürünler ile emek yoğun ürünler ön plana çıktı.

XİAMEN, 3 Ekim (Xinhua) -- Çin'in güneydoğusundaki Fujian eyaletinde yer alan sahil kenti Xiamen'in BRICS ülkeleriyle ticareti 2023 yılının ilk sekiz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28,7 artarak 75,81 milyar yuana (yaklaşık 10,6 milyar ABD doları) ulaştı.

Xiamen Gümrüğü'nün verilerine göre, kentin BRICS ülkelerine ihracatı Ocak-Ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10,4 artışla 20,34 milyar yuan olurken, BRICS ülkelerinden ithalatı aynı dönemde yüzde 37 artışla 55,47 milyar yuan olarak gerçekleşti.

Bu dönemde ithal edilen başlıca ürünler arasında kömür ve linyit, metal cevheri ve mineral içerikli kum ile tarım ürünleri yer alırken, ihracatta mekanik ve elektrikli ürünlerin yanı sıra emek yoğun ürünler yer aldı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Ekonomi Xiamen'in BRICS ülkeleriyle ticareti arttı - Son Dakika


Advertisement