Waterbox'tan Suya 10 Milyon TL'lik Yatırım - Son Dakika
Ekonomi

Waterbox'tan Suya 10 Milyon TL'lik Yatırım

Waterbox\'tan Suya 10 Milyon TL\'lik Yatırım

Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük "su arıtma makineleri fabrikası" başkent Ankara'da açıldı Türkiye'nin su arıtma makineleri markası Waterbox-Sukutusu, üretim atağına geçti.

08.10.2012 13:53

Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük "su arıtma makineleri fabrikası" başkent Ankara'da açıldı Türkiye'nin su arıtma makineleri markası Waterbox-Sukutusu, üretim atağına geçti. Ankara'da; 10 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikasını hizmete soktu. Waterbox, yeni fabrikası ile yılda 100 bin adet su arıtma makinesi üretmeyi hedefliyor.

Waterbox'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, temeli 2010 yılında atılan Ankara Gölbaşı'ndaki Waterbox Kampüsü'nde yer alan fabrikanın açılışı gerçekleşti. 10 milyon TL'ye varan yatırımla ve yüzde 100 yerli sermayeyle hayata geçen fabrikanın açılışında konuşan Sukutusu Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ermiş şunları kaydetti:

"Sağlıklı içme suyu tüketiminin her zamankinden daha çok ön plana çıktığı, paketlenmiş damacana sularının riskleri konusunda halkımızın son derece bilinçlendiği, su arıtma makinelerine karşı talebin arttığı önemli bir süreç yaşıyoruz. Bu süreçte başta Çin olmak üzere Uzak doğudan ithal edilerek halkımıza sunulan kalitesi belirsiz su arıtma makinelerinin ne yazık ki git gide yaygınlaştığına şahit oluyoruz.

İşte böyle kritik bir dönemde yüzde yüz yerli sermaye ile kurulmuş SUKUTUSU anonim şirketi olarak dünyanın en iddialı su arıtma makinelerini geliştirmek, daha fazla ihracat yapmak, ülkemize ithal edilen ürünlerle daha iyi rekabet edebilmek amacıyla yaptığımız bu yatırımın Türkiye için de önemi büyüktür."

-HEDEF İŞ YERLERİNDE DAHA ÇOK YER ALMAK-

Şu anda 120 bin noktada Waterbox'ın kullanıldığını belirten Ermiş, "Fabrika ile gücümüze güç kattık. Hem üretim gücümüzü hem de satış gücümüzü arttırdık. Sadece evlerde değil aynı zamanda şirketlerden ve kurumlardan da daha fazla talep almaya başladık. Yeni fabrikamızla bu talepleri de karşılayacağız" dedi.

Waterbox'ın ileri su arıtma teknolojisini ihraç ettiklerini de vurgulayan Ermiş, ABD başta olmak üzere; Almanya, Polonya ve İspanya'ya Waterbox su arıtma makineleri ve parçaları sattıklarını, fabrika ile birlikte ihracatlarını da yüzde 30 oranında arttırmayı planladıklarını ifade etti.

-HER İLDE TEMSİLCİLİKLER VERMEYİ PLANLIYOR-

Toplam içme suyu pazarının 8 milyar TL'ye ulaştığı sektörde su arıtma makineleri bu oranın yüzde 20 - 30'nu oluşturuyor. Sektörün en büyük yatırımını kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştiren Waterbox, yeni fabrikasında sadece üretim ve satış kapasitesini arttırmayacak, aynı zamanda AR-GE'sine yatırım yaparak, tüketicilere yeni ve inovatif ürünler sunacak. Waterbox, ürünlerini mağazalar yerine kendi tanıtım organizasyonuyla beş duyuya hitap ederek pazarlıyor. Yeni tesisin açılışıyla birlikte mevcut pazarlama ağını genişleterek her ilde temsilcilikler vermeye de devam edecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Waterbox'tan Suya 10 Milyon TL'lik Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement