Volkswagen'deki Araçlarını Geri Çağırmaya Hazırlanıyor - Son Dakika
Ekonomi

Volkswagen'deki Araçlarını Geri Çağırmaya Hazırlanıyor

Volkswagen\'deki Araçlarını Geri Çağırmaya Hazırlanıyor

Volkswagen'in Amerika Birleşik Devletleri'ne ithal edilen bazı modellerin emisyon testlerinde hile yaptığını itiraf etmesinin ardından patlak veren skandal büyüyor.

22.09.2015 11:54  Güncelleme: 15:09

Alman otomobil devi Volkswagen'in Amerika Birleşik Devletleri'ne ithal edilen bazı modellerin emisyon testlerinde hile yaptığını itiraf etmesinin ardından patlak veren skandal büyüyor.

YANILTICI YAZILIM VAR

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) firmanın bazı modellere yanıltıcı yazılım yerleştirdiğini ortaya çıkarmıştı.

GERİ ÇAĞRILABİLİR

Volkswagen'in üç dizel modeli üzerinde araştırma yapılacağını açıklarken, soruşturma sonucunda araçların geri çağrılabileceğini kaydedildi.

SORUŞTURULAN MODELLER

Amerikan medyasına ABD Adalet Bakanlığı'nın Volkswagen'in Jetta, Beetler, Golf ve Passat modelleriyle Audi'nin A3 modelleri üzerinde soruşturma başlattığı yansıdı.

İTİRAF ETTİ

Wolkswagen'in ülkedeki tepe yöneticisi Michael Horn'dan ise Nerw York'ta Passat'ın 2016 modelinin tanıtımının yapıldığı etkinlikte samimi bir açıklama geldi. Horn, "Bu konuda açık olalım. Şirketimiz EPA ve Kaliforniya Hava Kaynakları Dairesi'ne karşı ve hepinize karşı dürüst davranmadı. Ve bir Alman değişiyle tamamen berbat ettik." şeklinde konuştu.

BSÜYÜK CEZA GELEBİLİR

ABD Çevre Koruma Ajansı'na göre yanıltıcı yazılım yerleştirilen araçlar çevreyi standartlara göre 40 kat daha fazla kirletiyor. Şirket ayrıca 18 milyar Dolar para cezası ile karşı karşıya.

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Ekonomi Volkswagen'deki Araçlarını Geri Çağırmaya Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ANTEPLİ: Bilip bilmeden konuşan ne kadar çok insan var bu memlekette arkadaş. Herkes prof mübarek. Birincisi vw yada başka avrupa araçları pahalı değil. Senin güzel devletin sana öyle bir ÖTV kazığı atıyor ki. tabi sen onu araba alırken bilmediğin için sallıyorsun pahalı araba diye. Hakkına sahip çık ÖTV kalksın. İkincisi çevre bilinci. Norveçte sırf hava daha az kirlensin diye benzinli araçlarda alınan kdv ve benzin fiyatlarının daha düşük olduğunu biliyor muydunuz. Biraz sorgulayıcı olun,hak yedirmeyin 24 1 Yanıtla
  • Tsi fsi tdi dsg zart zurt: Bizim araclari da geri cagir bir zahmet. 6 kere oldu dsg arizasi veriyor. Biktim arabandan. Beter ol 18 milyar dolardan daha fazla ceza keserler insallah 5 2 Yanıtla
  • ben bu haberden şunu anladim: gayrimüslim ulkedeki insan sağlığınin degeri ve dolayisiyla cezasi bizde bin kat az mesela bu modeller bize gonderilse sizce ne olurdu nasipmi/kismetmi :) 3 1 Yanıtla
  • faruk AKBOGA: sen ne yapıyosun 1974 model mercedesin rahatlığını 2015 model lineada yakalayamamışsın hala konuşuyorlar. 1 2 Yanıtla
  • KIZILELMA: İşin içinde paralel var dikkatli olun 2 0 Yanıtla
  • .....: O arabalardan türkiyeye gelmemiştir herhalde.... ?? 1 1 Yanıtla
  • sirnak li: İyiki kedi yok benim bir kedi var 0 0 Yanıtla

Advertisement