"Vodafone’da Fark Var!" - Son Dakika
Ekonomi

"Vodafone’da Fark Var!"

"Vodafone’da Fark Var!"

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım KAYA, "Tüketicileri Yanıltıcı Reklamlarla İnanarak Mağdur Olmamaları İçin Uyarıyoruz ." Dedi.

24.02.2011 11:00

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yapmıştır:

Vodafone tarafından yürütülen "Vodafone markalı 3G'li telefonlar ayda sadece 1 TL" kampanyası ile Vodafone abonelerine ayda 1 TL karşılığında cihaz vereceğine dair reklamlar ile tüketicinin ilgisi kazanılmaya çalışılmaktadır.

Reklamlarda Vodafone abonesi olmanın yeterli olduğu belirtilmesine karşılık, bayilerdeki uygulama ve Vodafone internet sitesinde yapılan duyurularda En az 6 aydır Vodafone abonesi olmak,24 ay mevcut tarife şartlarını kabul etmek,Abonelik süresince fatura ödemelerini yapmış olmak,Kurumsal abone olmamak gibi şartlar ileri sürülmektedir. Mevcut şartları taşımayan abonelere ise cihaz satışı tavsiye edilmektedir.

Yapılan reklam uygulaması reklam mevzuatına aykırı olup Reklam Kurulu'na gerekli şikayet Tüketiciler Birliği tarafından yapılmıştır.

Kampanya kapsamında verilen cihazların arızalanması veya herhangi bir nedenle iadesi gerektiğinde Vodafone'un sorumlu olmadığına dair kayıtlar gerek internet sitesinde mevcut olup, gerek tüketici ile yapılan sözleşmelerde yer almaktadır. Sözleşmelerde yer alan bu hüküm 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 4. ve 13. maddelerine aykırı olup, şirketin kendisini sorumluluktan kurtarma gayreti olarak görülmektedir. Tüketicinin Vodafone markasını dikkate alarak tercih yaptığı unutulmamalıdır. Tüketiciler Birliği yasaya aykırı bu uygulamayı Sanayi Bakanlığı'na şikayet ederek cezai yaptırım talebinde bulunmuştur.

İletişim sektöründe yanıltıcı reklamların ve yasaya aykırı uygulamaların sürekli artış göstermesi tüketiciyi mağdur etmektedir.

Tüketiciler yanıltıcı reklamlara itibar etmeksizin sözleşmeleri ve uygulamaları sorgulamalı ve mağduriyetini engellemelidir. Sektörden beklenen tüketici haklarına duyarlı çalışma yapmalarıdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi 'Vodafone’da Fark Var!' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement