VakıfBank 735 Milyon Dolar Sendikasyon Kredisi Sağladı - Son Dakika
Ekonomi

VakıfBank 735 Milyon Dolar Sendikasyon Kredisi Sağladı

VakıfBank 735 Milyon Dolar Sendikasyon Kredisi Sağladı

VakıfBank, dış ticaretin finansmanında kullanmak üzere 16 ülkeden, 24 bankanın katılımıyla 735 milyon dolar tutarında yılın ikinci sendikasyon kredisine imza attı.

18.09.2012 15:54  Güncelleme: 16:18

VakıfBank, dış ticaretin finansmanında kullanmak üzere 16 ülkeden, 24 bankanın katılımıyla 735 milyon dolar tutarında yılın ikinci sendikasyon kredisine imza attı VakıfBank, dış ticaretin finansmanında kullanmak üzere yılın ikinci sendikasyon kredisine imza attı. Banka, ING Bank'ın ajan banka ve koordinatörlüğünde 16 ülkeden 24 bankanın katılımıyla, 151 milyon dolar ve 444.5 milyon euro olmak üzere toplam 735 milyon dolar tutarında iki dilimden oluşan 1 yıl vadeli ve Libor-/Euribor + yüzde 1.35 maliyetle sendikasyon kredisi aldı. Krediye yetkilendirilmiş lider düzenleyici katılan bankalar Barclays Bank PLC, BNP Paribas, Commerzbank, Deutsche Bank AG, Goldman Sachs Bank, ING Bank, National Bank of Abu Dhabi, Rabobank, Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Wells Fargo olarak açıklandı.

-"DIŞ TİCARETİ FİNANSE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"-

Vakıfbank'tan yapılın yazılı açıklamaya göre, sendikasyon kredisine katılan 24 bankanın üst düzey yetkililerinin de hazır bulunduğu imza töreninde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, 2012 yılının ikinci sendikasyon işlemini başarı ile gerçekleştirmekten ve yüzde 100'ün üzerinde bir yenileme oranı elde etmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Kalkan, "Yurt dışından kaynak yaratarak reel sektörümüze destek olmaya ve dış ticareti finanse etmeye devam edeceğiz" dedi. Kalkan, Türkiye'nin yılbaşından bu yana makro alanda göstermiş olduğu performansın ve yumuşak iniş süresince gösterilen istikrarlı politikaların, Türkiye'ye duyulan ilginin artmasını sağladığını söyledi.

-"KREDİ MALİYETİ 10 BAZ PUAN DÜŞTÜ"-

İmza töreninde söz alan VakıfBank Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Numan Bek ise kredinin toplam maliyetinin, nisan ayında gerçekleştirilen yılın ilk sendikasyon kredisine göre 10 baz puan azalarak Libor/Euribor + yüzde 1.35 olarak gerçekleştiğini söyledi. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi VakıfBank 735 Milyon Dolar Sendikasyon Kredisi Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement