Üreticiler Fındık Bahçelerinden Vazgeçmesinler - Son Dakika
Ekonomi

Üreticiler Fındık Bahçelerinden Vazgeçmesinler

Üreticiler Fındık Bahçelerinden Vazgeçmesinler

KFMİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürsoy: "Fındık içeride ve dışarıda tüketimi artan bir ürün haline geldi. İnsanlar fındığın değerini yeni yeni anlamaya başladı" "Bu bakımdan üreticilerimiz fa...

11.11.2013 13:00

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Oğuz Gürsoy, "Fındık içeride ve dışarıda tüketimi artan bir ürün haline geldi. İnsanlar fındığın değerini yeni yeni anlamaya başladı. Bu bakımdan üreticilerimiz farklı söylemlere itibar ederek fındık bahçelerinden vazgeçmesinler" dedi.

Gürsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üreticiler tarafından son yıllarda fındık bahçelerinin söküp yerine kivinin dikildiğini söyledi.

Kivi üretiminin müsait olan boş arazilerde artırılması gerektiğini belirten Gürsoy, şöyle devam etti:

"Bugün bölgemizde üretici fındık bahçesini söküp yerine kivi dikiyor. Bence uzun vadede fındık bahçeleri eğer iyi bakılmak kaydıyla ve verimlerini artırmak kaydıyla mekanizasyon uygulamak kaydıyla belki de kivinin gelirinin çok çok üzerinde fiyatlarla satılabilecektir. Bu uzun vadeli bir yatırımdır. Üreticilerimiz bugünden ani kararlar vermesinler. Çünkü bir fındık bahçesi 5-6 yıl içerisinde yetişiyor. Gelecek açısından fındığın durumu çok parlak görünüyor. Fındık içeride ve dışarıda tüketimi artan bir ürün haline geldi. İnsanlar fındığın değerini yeni yeni anlamaya başladı. Bu bakımdan üreticilerimiz farklı söylemlere itibar ederek fındık bahçelerinden vazgeçmesinler."

Dünya'da fındığa olan ihtiyacın her yıl arttığının gözlemlendiğini anlatan Gürsoy, şunları kaydetti:

"Üreticilerimiz kısa vadeli düşünmemesi lazım. Son iki sezondur da görüyoruz ki fındık fiyatları makul seviyelere geldi. Özellikle bu yıl fındık fiyatları istenilen seviyelerde. İnanıyoruz ki bu ileriki yıllarda da devam edecektir. Yine gözlem ve tespitlerimize göre fındığın tüketim alanları artıyor. Bu bakımdan fındık üreticilerimizin karamsar olmamalarını bekliyoruz. Mutlaka fındık bahçelerinin bakımını hem kalite hem de verim açısından ellerinden geleni yapmalarını istiyoruz. Eğer böyle yaparlarsa fındığın ne kadar kar getirici bir ürün olduğunun farkına varacaklar." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Üreticiler Fındık Bahçelerinden Vazgeçmesinler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement