Uludağ'da Yılbaşı Paket Programları Yok Satıyor - Son Dakika
Ekonomi

Uludağ'da Yılbaşı Paket Programları Yok Satıyor

Uludağ\'da Yılbaşı Paket Programları Yok Satıyor

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da tatilciler, otellerin yılbaşına yönelik paket programlarına yoğun ilgi gösteriyor.

18.12.2013 11:07  Güncelleme: 11:06

HALUK YÜKSEL - Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'da tatilciler, otellerin yılbaşına yönelik paket programlarına yoğun ilgi gösteriyor.

Yılbaşı tatili öncesi bazı oteller şimdiden yüzde 100 doluluk oranlarını yakalarken tatilini Uludağ'da geçirmek isteyen bir çift, 2 kişilik oda için 3 günlük paket program karşılığında 2 bin ila 3 bin 500 lira arasında ödeme yapacak.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Uludağ'daki oteller, yılbaşı için ağırlıkla 2, 3 ve 4 günlük paket programlar hazırladı.

Yerli ve yabancı turistlerin özellikle ilgi gösterdikleri ve bazı otellerde şimdiden kapatılan 3 günlük paket programlarda, 2 kişilik oda için kişi başı ödenecek fiyatlar 315-560 lira aralığında değişiyor. Bu ücretler 4 günlük programlarda azalırken 2 günlük programlarda artıyor.

Yılbaşına yönelik 2 kişilik odalar için 3 günlük paket programlarda uyguladığı kişi başı günlük fiyatlar, Grand Yazıcı'da 475, Ağaoğlu My Resort ve Ağaoğlu My Montain'de 560, Monta Baia Uludağ'da 505, Beceren Otel'de 405 ve Otel Fahri'de 315 lira olarak belirlendi.

Daha çok "her şey dahil" ve "tam pansiyon" sisteminin uygulandığı otellerde, 0-6 yaş grubunda ücret alınmazken 7-12 yaş grubuna her otel değişik miktarlarda ücretler talep ediyor.

- "İyi bir sezon geçireceğimizi umuyoruz"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uludağ'da yılbaşı öncesi erken gelen kar yağışının, turizm sektörünün tüm taraflarını sevindirdiğini söyledi.

Akkuş, daha sezon açılmadan rezervasyonların patlama yaptığı Uludağ'daki otellere yönelik talebin giderek arttığını belirterek, "Bazı oteller paket programlarını şimdiden kapattı, bazılarında ise yüzde 70-80 doluluk var. Bir hafta 10 güne kadar Uludağ'da yer bulmak mümkün olmayabilir. Bu yıl iyi bir sezon geçireceğimizi umuyoruz. Yılbaşı tatili için gösterilen yoğun talep de bunun göstergesi" dedi.

Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren ise "oteller bölgesi"nde kaliteli ve kayak sporuna elverişli kar miktarına sahip olduklarını anlattı.

Pist, teleski ve telesiyejlerin de sezona hazır duruma getirildiğini kaydeden Beceren, "Müspet, iyi bir sezon beklentimiz var. Rezervasyonlar şu anda otelimiz de dahil olmak üzere devam ediyor. Her şey yolunda. Bazı pistlerimiz açık, insanlar kayak yapıyor, bazıları ise henüz kapalı ancak beklenmedik bir olumsuzluk olmaması halinde her yönüyle güzel bir sezon bizi bekliyor" değerlendirmesinde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uludağ'da Yılbaşı Paket Programları Yok Satıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement