Ukrayna Gözlemciyi Kabul Etti, Rusya Bu Sabah Gaz Vanasını Açıyor - Son Dakika
Ekonomi

Ukrayna Gözlemciyi Kabul Etti, Rusya Bu Sabah Gaz Vanasını Açıyor

Ukrayna Gözlemciyi Kabul Etti, Rusya Bu Sabah Gaz Vanasını Açıyor

Rus Doğal Gaz Şirketi Gazprom'un Avrupa ve Türkiye'ye Transit Gaz Akışını Sağlayan Ukrayna'nın, Gaz Hattı İçin AB Gözlemcilerini Kabul Etmesi ile Birlikte, Gaz Krizi Çözüldü.

13.01.2009 01:37

Rus doğal gaz şirketi Gazprom’un Avrupa ve Türkiye’ye transit gaz akışını sağlayan Ukrayna’nın, gaz hattı için AB gözlemcilerini kabul etmesi ile birlikte, gaz krizi çözüldü.

Gazprom’un başkan yardımcısı Aleksandır Medvedev, bugün Rusya saati ile sabah 10’dan (Türkiye saati ile 9) itibaren Ukrayna üzerinden Avrupa’ya gaz pompalamaya başlayacaklarını söyledi. Medvedev, AB ile temaslarının ardından düzenlediği basın toplantısında, Ukrayna, Rusya ve Avrupa’daki doğal gaz istasyonlarında akışı izleyecek uluslararası gözlemcilerle ilgili anlaşmanın imzalanmasının ardından görevlilerin, izleme noktalarına ulaşarak olur vermeleriyle pompaları çalıştıracaklarını bildirdi.

5 günlük kesinti

Rusya ve Ukrayna, karşılıklı suçlamalarla Avrupa’ya gaz transferini 7 Ocak’ta durdurmuştu. Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ise AB’nin doğal gaz arzında Ukrayna’yı devre dışı bırakacak Kuzey Avrupa ve Güney Akım boru hattı projeleri üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırmasını istedi. Seçin, Nabucco projesiyle ilgili bir soru üzerine "Bunun için gaz nereden gelecek? Bu gazın maliyeti ne olacak? Bu projenin maliyeti ne olacak? Bunların değerlendirilmesi lazım" şeklinde konuştu. Rusya’nın Nabucco’ya alternatif olarak desteklediği Güney Akım projesi, Rusya’nın Novorisisk Limanının, Karadeniz’in altından geçerek Bulgaristan ya da Romanya’ya bağlanmasını öngörüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Ukrayna Gözlemciyi Kabul Etti, Rusya Bu Sabah Gaz Vanasını Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement