Tüsiad Başkan Adayı Yılmaz: "Başbakandan Randevu İsteyeceğim" - Son Dakika
Ekonomi

Tüsiad Başkan Adayı Yılmaz: "Başbakandan Randevu İsteyeceğim"

Tüsiad Başkan Adayı Yılmaz: "Başbakandan Randevu İsteyeceğim"

TÜSİAD'ın 17 Ocak'ta yapılacak seçimli Genel Kurul'unda tek aday olarak başkanlık görevini Ümit Boyner'den almaya hazırlanan SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, seçildikten sonraki planını, "Ben yeni dönemde inşallah, yönetim kurulu"...

30.12.2012 14:53

TÜSİAD'ın 17 Ocak'ta yapılacak seçimli Genel Kurul'unda tek aday olarak başkanlık görevini Ümit Boyner'den almaya hazırlanan SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, seçildikten sonraki planını, "Ben yeni dönemde inşallah, yönetim kurulu ile beraber sayın Başbakan'ı ziyaret etmek üzere randevu isteyeceğim" diye açıkladı Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 17 Ocak'ta yapılacak seçimli Genel Kurul'unda tek aday olarak başkanlık görevini Ümit Boyner'den almaya hazırlanan SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, seçildikten sonraki planını, "Ben yeni dönemde inşallah, yönetim kurulu ile beraber Sayın Başbakan'ı ziyaret etmek üzere randevu isteyeceğim" diye açıkladı.

Yılmaz, SKYTURK360'da yayına gelen "Üç Nokta" programında, TÜSİAD başkanlığının çok onurlu bir görev olduğunu söyledi. TÜSİAD'ın yaptığı çalışmaların verimli olabilmesi için siyaset kurumuyla yakın ilişki içinde olmak gerektiğinin altını çizen Yılmaz, "Ben yeni dönemde inşallah, yönetim kurulu ile beraber sayın Başbakan'ı ziyaret etmek üzere randevu isteyeceğim. Zamanları uygun olursa ve bizi kabul ederlerse, yaptığımız çalışmalar ile ilgili kendisine bilgi sunacağım" diye konuştu.

-"ÜMİT HANIM BENİM İÇİN BİR YIL BEKLEDİ"-

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in, iki yıllık dönemi tamamlandıktan sonra bu görevi bırakmak istediğini belirten Yılmaz, "Ümit Hanım, benim bu hazırlıkları yapabilmem, bana zaman kazandırmak için biraz da bir yıl süresini uzattı. Çok teşekkür ediyorum tabii kendisine O bu fedakarlığı yaptı, ben de bu bir yılda bu hazırlıkları yapabildim. Çok onurlu bir görev TÜSİAD başkanlığı, benim için kariyerimde üstlendiğim en önemli görevlerden biri olacak" dedi.

-"SİYASET İLE YAKIN İLİŞKİ KURMALIYIZ"-

Yılmaz, yapılan çalışmaların verimli olabilmesi ve bir sonuç elde edilebilmesi için erki elinde bulunduran siyaset kurumuyla yakın ilişki içerisinde olmak gerektiğini, bu diyalogun her zaman olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi.

-"BAŞBAKAN'DAN RANDEVU İSTEYECEĞİM"-

TÜSİAD'da başkanlık koltuğuna oturduğunda yeni dönemdeki hedeflerinden de bahseden Yılmaz, şunları söyledi:

"Ben yeni dönemde inşallah, yönetim kurulu ile beraber Sayın Başbakan'ı ziyaret etmek üzere randevu isteyeceğim. Zamanları uygun olursa ve bizi kabul ederlerse, yaptığımız çalışmalar ile ilgili kendisine bilgi sunacağım. Tabii kendisini dinleyerek de yeni dönemin programı içerisindeki önceliklerimize belki bakabiliriz. Türkiye'nin meselelerinde hangi alanlarda derinleşmek lazım, hangi alanda dünyadaki bilgiyi, tecrübeyi bir sivil toplum örgütü olarak Türkiye'nin gündemine taşımamız lazım. Kamuoyunun bunu öğrenmesini temin etmemiz lazım. Bunlara bakacağız."

-"HEPİMİZ ANADOLU'DAN GELİYORUZ"-

İstanbul ve Anadolu sermayesi hakkında görüşlerinin sorulması üzerine Yılmaz, Türkiye'nin artık bu tanımlamaları geçtiğini düşündüğünü söyledi. Yılmaz, "Hepimiz biraz Anadolu'dan geliyoruz. Türkiye'nin artık bu tanımlamaları geçtiğini düşünüyorum. Buraları geçtik diye düşünüyorum. Şimdi Türkiye'nin çağdaş bir ülke olması, müreffeh bir toplum olması, açık, özgürlüklerin hakim olduğu bir toplum olması, yüksek demokrasi standartlarında, refah içerisinde yaşayan bunu sürdürülebilir hale getiren bir toplum olması bakımından daha yüksek bir bilinç seviyesi içerisindeyiz. Bu yüksek bilinç seviyesinde işbirliğini ize zaten gerektiriyor" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tüsiad Başkan Adayı Yılmaz: 'Başbakandan Randevu İsteyeceğim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement