"Türkiye'nin İSO 9001 Belgeli İlk Vakıf Üniversitesi" - Son Dakika
Ekonomi

"Türkiye'nin İSO 9001 Belgeli İlk Vakıf Üniversitesi"

"Türkiye\'nin İSO 9001 Belgeli İlk Vakıf Üniversitesi"

Kurulduğu 1999'dan bu yana faaliyetlerini sürdüren Okan Üniversitesi, kalite standartlarını bir adım öteye taşıyarak İSO 9001:2008 belgesi aldı.

27.07.2012 12:44

Okan Üniversitesi, 11 aylık uzun bir çalışmanın sonucunda tüm birimleriyle İSO 9001 belgeli Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi oldu. Okan Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü'nde önceki gün düzenlenen törenle Rektör Prof. Dr. Şule Kut'a İSO belgesini takdim eden Meyer Temsilcilik ve  TÜV Thüringen Genel Müdürü Fevzi Gülünay, "İlk kez bir vakıf üniversitesini belgelendiriyoruz. Bu nedenle sizleri tebrik ediyorum. Dünya çapında bilinirliğiniz daha da artacak" diye konuştu.

Okan Üniversitesi, kalite yönetim sistemini tüm birimlerinde hayata geçirmek amacıyla 2011 Eylül ayında çalışmalara başladı. Alman Teknik Gözetim Kurumu'nun (TÜV) Türkiye'deki temsilcisi olan Meyer ile çalışan üniversitede öncelikle ekipler kurularak eğitimler verildi ve süreç tanımlamaları yapıldı. 1. ve 2. aşama denetimlerinden başarıyla geçen Okan Üniversitesi, 2012 Temmuz ayında TÜV'ün de onayının ardından İSO 9001:2008 belgesini almaya hak kazandı. Okan Üniversitesi'nin Tuzla Kampüsü'nde önceki gün düzenlenen törenle İSO belgesini Meyer Temsilcilik ve  TÜV Thüringen Genel Müdürü Fevzi Gülünay'ın elinden alan Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut, "Uzun süredir bu konu üzerinde çalışıyorduk. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Enar Tunç'un başkanlığında geniş bir ekiple hazırlandık ve düzenlemelerimizi yaptık. Öğrencilerimizden en üst yönetim kademesine kadar herkes bu süreçte yer aldı" dedi.

"KALİTEMİZİN GÖSTERGESİ"

11 aylık zorlu süreci yöneten Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Enar Tunç da, "Üniversitemiz, hem akademik hem de idari açıdan kalitesini dünya standartlarına çıkarmayı hedefliyor. İSO 9001 belgesine sahip olmamız da aslında yönetimsel anlamda kalite standardımızın arttığının en önemli göstergesidir" dedi. Meyer Temsilcilik ve  TÜV Thüringen Genel Müdürü Fevzi Gülünay ise, "150 yıllık bir geçmişi olan TÜV'den bu belgeyi almanız çok önemli. Bundan sonra İSO belgesine sahip olduğunuz için yıllık denetimlere gireceksiniz. Kalitenizi aynı şekilde devam ettireceğinize inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi 'Türkiye'nin İSO 9001 Belgeli İlk Vakıf Üniversitesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement