Türk - Mısır İnşaat Sektörü Kahire'de - Son Dakika
Ekonomi

Türk - Mısır İnşaat Sektörü Kahire'de

Türk - Mısır İnşaat Sektörü Kahire\'de

Kahire'de Türkiye-Mısır arasındaki inşaat firmaları, Mısır İşadamları Merkezi'nde bir araya geldi.

30.04.2012 09:48  Güncelleme: 10:31

Mısır'ın başkenti Kahire'de Türk Mısır İş Konseyi başkanlığında iki ülke arasındaki inşaat firmaları Mısır İşadamları Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantıya, Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalığı, Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bülent Uğur Ecevit, Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield, Mısır İşadamları Derneği Başkanı Hüseyin Sabbur, Türk-Mısır İşadamları Derneği (TUMİAD) Başkanı Zeki Ekinci ve Türk ile Mısırlı inşaat firmaları katıldı. Toplantıda, Türk-Mısır ilişkilerine yönelik konuşmalar yapıldı. Ardından Türkiye ile Mısırlı inşaat sektör temsilcileri ikili görüşmelere bulundu. Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield, Mısır'ın önümüzdeki günlerde 1 milyon konutun yapımına başlayacağını, bunun için 18 milyar dolar ayırdığını anlatırken, "Asıl amacımız Mısırlı arkadaşlarımızla inşaatçı firmalarla bir araya gelerek en azından bu entegrasyonu sağlamak. Hem Afrika'da hem Mısır'da hem de Afrika'nın sahara bölgelerinde birlikte ne yapabileceğimizi araştırıyoruz. Bölgesel birlikler sağlayamazsak küresel oyuncu olamayız" dedi.

Mansfield, dünya markası inşaatçıların Afrika'da daha henüz işler yapamadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Buradan daha pay alabilmek için bu tür toplantıları gerçekleştirmemiz gerekiyor. Firmamız güzel bir hava alanı projesini yaptı. İkinci firma geldi, şimdi ikinci bölümünü yapıyor. Bu tür büyük projelerle yerel projelere girebilmek istiyoruz, buralarda yapılanmak adına geliyoruz."

Türkiye ile Mısır arasında Ro-Ro ve karayolu transit taşımacılığına ilişkin işbirliğine dair mutabakat zaptının imzalanmasıyla Mersin'den ilk Ro-Ro seferi başladı. Mersin'den hareket eden ilk Ro Ro gemisi Cumartesi günü Mısır'ın Port Said Limanı'na ulaşmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk - Mısır İnşaat Sektörü Kahire'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement