Tülomsaş'tan ABD'ye 2.7 Milyon Dolarlık İhracat - Son Dakika
Ekonomi

Tülomsaş'tan ABD'ye 2.7 Milyon Dolarlık İhracat

Tülomsaş\'tan ABD\'ye 2.7 Milyon Dolarlık İhracat

Eskişehir'de Faaliyet Gösteren Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.ş. (Tülomsaş), Dünyanın En Yüksek Standartlarına Sahip Demiryolu Pazarı Olan Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) İhraç Edilmek Üzere 2.7 Milyon Dolarlık 50 Adet Lokomotif Şasisi Siparişi Aldı.

02.07.2007 18:26

Eskişehir'de faaliyet gösteren Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ), dünyanın en yüksek standartlarına sahip demiryolu pazarı olan Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ihraç edilmek üzere 2.7 milyon dolarlık 50 adet lokomotif şasisi siparişi aldı.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, Amerika'nın EMD firması için imal edilecek olan 50 adet GT26-MC tipi lokomotif şasisinin teslimatının 2 yıl içinde gerçekleştirileceğini söyledi. Bu imalat devam ederken, 2'nci 50 adetlik şasi siparişi daha alınması için görüşmelerin devam ettiğini açıklayan Avcı, ABD'den alınan siparişin yoğun bir çalışmanın ve kararlılığın neticesi olduğunu kaydetti. Hayri Avcı, "TÜLOMSAŞ, tarihinde ilk kez ABD'ye ihracat yapacak. Bu ihracat uygulamakta olduğumuz gelişmiş yönetim ve

üretim sistemlerinin etkinliğinin görülmesi, tüm çalışanlarımızın alın teri ve emeklerinin sonuçları olarak değerlendirilmelidir. Bu ihracat özellikle, rekabet edebilmek için olmazsa olmaz bir kural olan maliyetlerin uygunluğu ve kalitemizin yeterliliği açısından da geldiğimiz noktayı göstermesi açısından bizi gururlandırdı. Bir ilk olan bu ihracat, şirketimiz için milat özelliği taşıması bakımından da kaydedilmelidir. Böylece, şirketimizin bir dünya markası olmasına yönelik olarak yaptığımız çalışmalar

meyvesini vermeye başladı. Bu çalışmalarımızın nihai hedefi, dünya lokomotif pazarlarında söz sahibi olmaktır. Ayrıca bu başarımız, şehrimizin ve bölgemizin demiryolu araçları üretim merkezi olması yönündeki hedefimize yaklaştığımızı göstermesi bakımından da büyük önem arz etmektedir" dedi.

Kore, Tayland, Mısır, Tayvan, İran, Cezayir, Fas, Kosova, Sırbistan, Bulgaristan, Almanya gibi ülkelere de teklifler verdiklerini kaydeden Avcı, "Dünya lokomotif devi olarak bilinen firmalar, şirketimizin ürettiği lokomotifleri kendi pazarlarına sunabilmektedir. Bugün TÜLOMSAŞ'ın gerçek anlamıyla küresel standartları yakaladığı kanıtlanmaktadır. Büyük bir başarı olan bu gelişme, bize gurur veriyor" diye konuştu.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, bugüne kadar 26 lokomotif ihraç ettikleri Irak Demiryolları için 2008 yılında 5 adet DH 7000 tipi manevra lokomotifi daha imal edeceklerini sözlerine ekledi.

(HÖ-MŞ-GS-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tülomsaş'tan ABD'ye 2.7 Milyon Dolarlık İhracat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement