Tülomsaş, En Karlı Dönemini Yaşıyor - Son Dakika
Ekonomi

Tülomsaş, En Karlı Dönemini Yaşıyor

Tülomsaş, En Karlı Dönemini Yaşıyor

Eskişehir'de Faaliyet Gösteren ve Son Yılların En Karlı Dönemini Yaşayan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.ş. (Tülomsaş), 2015 Yılında Eskişehir'i Yük Vagonu ve Lokomotif Üretim Merkezi Yapmayı Hedefliyor.

06.02.2008 13:34

Eskişehir'de faaliyet gösteren ve son yılların en karlı dönemini yaşayan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ), 2015 yılında Eskişehir'i yük vagonu ve lokomotif üretim merkezi yapmayı hedefliyor.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, düzenlediği basın toplantısında, şirketin 2015 yılı hedeflerini açıkladı. Avcı, "TÜLOMSAŞ olarak nihai hedefimiz, Eskişehir'in lokomotif ve yük vagonları üretim merkezi olmasıdır. Bu çerçevede TÜLOMSAŞ'ın şehrimize ve bölgemize olacak teknolojik, ekonomik ve sosyal kazanımları ile istihdam, gelişme ve kalkınma standardının yükseltilmesindeki misyonu tanımlandı. Bu hedefe uygun olarak 2015 vizyonumuz, TÜLOMSAŞ çatısı altında dünya çapında üretim yapacak ve birbirinden

bağımsız olarak dizel elektrikli lokomotif, elektrikli lokomotif, dizel hidrolik lokomotif ve yük vagonu fabrikalarının kurulmasıdır" dedi.

TÜLOMSAŞ'ın 2007 yılı satış hasılatının 156.7 milyon YTL olduğunu açıklayan Avcı, "Hızlı bir gelişim yaşıyoruz. Geçen dönemlerle kıyaslandığında üretimde, 2003-2007 yılları arasında yüzde 183 oranında bir artış oldu. Üretimde son yılların en büyük rakamına ulaştık. 2007 yılında TCDD için 11 Eaonss tipi vagon, 220 konteynır tipi vagon ve 180 sarnıç tipi vagon imal edilip teslimatını yaptık. Ayrıca, özel bir lokomotif firmasından 30 konteynır siparişi alıp, 10 tanesinin teslimatını yaptık. Böylece, TÜLOMSAŞ

tarihinde ilk kez 421 vagon üretimiyle bir rekor elde etti" diye konuştu.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Avcı, yurt içi pazarlarda etkin olmak maksadıyla yurt içi potansiyel pazar haritası hazırladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Bu çalışmalar sonucunda 3 yıl içerisinde 10 milyon euro tutarında sipariş bağlantısı gerçekleştirildi. Yurt dışı pazarında da büyük başarı sağladık. 2003-2007 döneminde ihracatımız, 1999-2002 dönemine göre yüzde 225 oranında artarak 25 milyon ABD Doları tutarında gerçekleşti. Ayrıca, 2007 yılında kesin siparişe bağlanan ihracat miktarımız da 18 milyon ABD Doları oldu."

(EC-OÖ-CC-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tülomsaş, En Karlı Dönemini Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement