Tskb İslami Kalkınma Bankası'ndan 220 Milyon Dolar Finansman Sağladı - Son Dakika
Ekonomi

Tskb İslami Kalkınma Bankası'ndan 220 Milyon Dolar Finansman Sağladı

Tskb İslami Kalkınma Bankası\'ndan 220 Milyon Dolar Finansman Sağladı

TSKB, İslam Kalkınma Bankası ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının desteklenmesi amacıyla "Kısıtlı Mudaraba Anlaşması' imzaladı.

30.12.2013 17:44

TSKB, İslam Kalkınma Bankası ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının desteklenmesi amacıyla "Kısıtlı Mudaraba Anlaşması' imzaladı.

Söz konusu anlaşma ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) İslam Kalkınma Bankası'ndan 220 milyon dolar tutarında finansman temin etti. TSKB ve İslam Kalkınma Bankası arasında imzalanan anlaşma Hazine Müsteşarlığı garantisiyle hayata geçirildi.

TSKB'den yapılan açıklamada İslam Kalkınma Bankası'ndan sağlanan finansmanın, Türkiye genelinde özel sektör firmalarının yenilenebilir kaynaklara dayalı enerji üretimi ve/veya enerji verimliliğine yönelik gerçekleştirecekleri yatırımların desteklenmesinde kullanılacağı bildirildi.

Anlaşma hakkında TSKB Genel Müdürü Özcan Türkakın "TSKB olarak bugüne kadar finansman desteği verdiğimiz 100'e yakın yenilenebilir enerji, 60'a yakın enerji verimliliği projesi ile her iki alanda da önemli bir deneyime sahibiz. İslam Kalkınma Bankası'ndan sağladığımız bu finansman ile ülkemizin enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılamaya ve sanayi tesislerinin enerji yoğunluğunu azaltmaya dönük yatırımları desteklemeye 2014 yılında da devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Tskb İslami Kalkınma Bankası'ndan 220 Milyon Dolar Finansman Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement