Tkdk Giresun'da 4 Yılda 40 Milyon 204 TL Yatırım Sağladı - Son Dakika
Ekonomi

Tkdk Giresun'da 4 Yılda 40 Milyon 204 TL Yatırım Sağladı

Tkdk Giresun\'da 4 Yılda 40 Milyon 204 TL Yatırım Sağladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, 4 yıllık İPAD I Programını değerlendirdi.

31.05.2017 11:46

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Giresun İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, 4 yıllık İPAD I Programını değerlendirdi.

IPARD I Programı kapsamında Giresun'da 92 proje desteklediklerini belirten Kurşun, "68 arıcılık, 1 su ürünleri işleme tesisi, 1 zanaatkarlık, 2 fındık kırma tesisi, 2 kanatlı eti üretimi, 1 kırmızı et üretimi, 11 konaklama tesisi, 2 restoran, 1 tıbbi aromatik bitki işleme tesisi, 3 yerel ürün işleme ve paketleme tesisi olmak üzere toplamda 92 adet proje desteklerimizden faydalandı. Bu kapsamda ilimize 40 Milyon 204 Bin TL yatırım yapıldı ve yapılan bu yatırımlar karşılığında 15 Milyon 408 Bin TL hibe ödemesi de gerçekleşti" dedi.

42 il arasında başarıya ulaştıklarını ifade eden Kuşun, "Bilindiği üzere Kurumumuz Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yürütülen katılım müzakerelerinin, 'Tarım ve Kırsal Kalkınma' başlıklı 11. faslı kapsamında, Avrupa Birliği katılım öncesi süreçte tahsis edilen Kırsal Kalkınma-IPARD Programı fonlarını kullandırmaktadır. Tarım sektörünün adaptasyonu ve kırsal alanlardaki işletmelerin sürdürülebilirliğine katkıda bulunmayı amaçlayan IPARD Programı'nın ilk ayağı olan I. Uygulama Dönemi ilimizin de içerisinde yer aldığı 42 ilde başarılı bir şekilde tamamlandı. Bazı sektörlerde çok önemli atılımlar yaparken, bazı sektörlerde ise istediğimiz yatırım düzeyini sağlayamadık" şeklinde konuştu.

"IPARD'ın II. Uygulama döneminde ilimizin potansiyeli olan yatırım konularında öne çıkmayı planlıyoruz" diyen Kurşun, "İlimiz, IPARD I Programı kapsamında, kırsal turizm yatırımlarında, programın uygulandığı 42 il içerisinde 7 Milyon 464 Bin TL hibe tutarı ile 6. sırada yer almaktadır. Ancak Giresun'da potansiyeli olduğunu düşündüğümüz iç su balıkçılığı ile ilgili proje başvurusu ne yazık ki gerçekleşmedi. Arıcılık sektöründe desteklenen 68 proje olmasına rağmen, bu rakam da ilimizin potansiyelinin oldukça altındadır" diye konuştu.

İPARD II Programı'nın ilk çağrısında 33 proje onayladığını kaydeden Kurşun, "IPARD II Programının daha ilk çağrısında onaylanan 33 projenin toplam hibe tutarı 9 Milyon 335 Bin TL ile Kurumumuzun son 4 yılda vermiş olduğu hibe miktarının yarısından daha fazlasıdır. Bu da çalışmalarımızın verimliliği açısından önümüzdeki yıllar için ümit vericidir" ifadelerini kullandı. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tkdk Giresun'da 4 Yılda 40 Milyon 204 TL Yatırım Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement